買電視機 / 換電視機 集中討論區 (67)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
都係補少少系列,b1 vs c1 vs a80j
首先,你是否接受到Sony水貨缺點先?
盛澤買既,10天1換1,1個月保養,水貨本身跟大陸一年工廠保 ,有問題比返中港車費用,運上大陸維修,又或者訂零件更換

如果怕黑仔就直接加錢做一年全保

香港LG唔會維修水貨
都有分別,畫面光暗位對比再強烈D, 畫面再立體D, 線條再銳利D, 光度高20%左右,喇叭輸出高一倍,出廠出準更高
LG 32LM6350
10K左右有以下性價比王者

不過巴打平時睇咩多? 用途?

LG 55" OLED TV B1 OLED55B1PCA 水機
$98XX
1. 100hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
7. α7 GEN4 影像處理器
8. 光度520nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
算係啦
step爺爺我覺得要寫多一句B1同C1爭個1成係咩,個堆port missing 之類,唔係就會有人唔睇清中伏
巴打平時睇咩多?
光度咪寫低左,port都寫少左,影像處理器低半級

又要餵埋飯入口
因為一定有班友唔睇字
好啦,一彈寫
一陣寫
step爺爺萬歲
平日主要打下機 xbox ps5, 睇下Netflix,Disney plus,youtube.
唔該step巴
會唔會考慮10K買OLED?
srs ra3000你班毒友點睇

用緊jbl charge 4
10K 會over budget.
本身預用5K買電視. 但上面兩部個性價比真係好吸引,打算俾多少少買
Sony XR-55X90J畫面相對比較好,系統就QX2A完美

不過兩者都係明顯比唔上LG B1 OLED
唔該step巴
you are welcome
其實睇咩都有分別, 不過如果唔係兩部機拍番比較, 係唔會有傷害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞