買電視機 / 換電視機 集中討論區 (67)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔好意思巴打,想問埋呢部同X85J比點,呢部仲有full array 同平D 好似仲抵玩 謝謝

https://www.very.co.uk/sony-bravia-ke65xh90pnbsp65-inch-full-array-led-4k-hdr-smart-android-tv/1600630233.prd
65X90H係好過X85J
🙏🏻 thanks
Panasonic TH-JX700H
Samsung AU8000

如果買43/50 inch,主要Disney+,呢兩部邊個比較好D?
Budget都係$5000前後
唔好意思想問埋如果50Q60A同50NANO86CPA揀應該點揀好?見第一頁spec上面LG好似強啲,有dolby又有100hz但之前睇文好似話LG除左OLED都係垃圾

另外本身自己已經買左條SN7CY Soundbar既話,會唔會話配反LG電視同牌子會好啲?

感謝你
差不多
1. 50NANO86CPA比較好,50" LG不是垃圾
2. 同牌子比較好
明白,唔該晒巴打
感謝你

https://youtu.be/BEc2iznIdgQ

點解佢NANO86同Q60T對比,NANO86個黑位會咁差,漏哂光係真係會咁樣定係佢setting問題?
同問。
睇過幾條對比片nano黑色位都光到灰,想問step巴改setting會唔會fix到?
50" NANO86唔係用IPS PANEL, 黑位會同Q60T差不多

其他尺寸既NANO86就差了
IPS Panel既缺點,沒有辦法,一係開暗D,漏光就少D

50" LG 除外
想問下各位師兄,如果想買部55吋電視,$5000樓下有無咩建議?因為睇過,Samsung UE55Au7100, Hitachi 55HK6100U, Lg55up75OO6LF , Philips 55PUS7556 ,有太多選擇,唔係好識分,大家會點排

要求唔高,係外國岩岩租到樓,畢直唔多🙏🏻
除咗睇戲,巴打有無用嚟打ps5?掂唔掂?
今日咁靜
大家行左美國時間,團年中
去咸片買埋sw5,可能要2月先有
屋企裝完修想買部43吋放係房 主要打PS4,睇波同睇戲有無咩推介?
筆直4-5K
另外有無平soundbar推介? 都係放係房入面
筆直 2K
Samsung 43AU7700
$4580
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 光度 280 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0*3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY

Soundbar:
Denon DHT-S216
今日我做伴娘
呢度冇你揸旗搞唔惦
冇人今日有需要
上面咪有
答左囉
太慢了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞