歐美主流樂壇集中討論區67

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
嗱我前面同你講得好好地係有條tay粉插嘴引戰炸
同你討論有營養好多
tay粉引戰當然唔啱
但佢地起碼都有一兩句係討論音樂
起碼會講下邊首中意邊首唔好聽
唔似ansu 同 can't wait 佢地日日jer住tay
又唔講自己中意咩
都唔係討論音樂既
Mariah Carey's "All I Want For Christmas Is You" has now surpassed 1 billion streams on Spotify. It's the first Holiday song in history to reach this milestone.
Sza's "I Hate U" debuts at #1 on the US Spotify chart with 1.615 million streams.

Juice WRLD and Justin Bieber’s "Wandered to LA" debuts at #3 on the US Spotify chart with 1.065 million streams.
Let’s go juice wrld never stops
想知點解佢仲有咁多歌出 走咗2年都仲有碟同singles出
係本身已經plan好定係好多都係Demo
據聞佢仲有3000首歌未出
目前流出unreleased個vault有300首, 有一半以上都未正式出
佢大部份嘅歌都係freestyle, 之前佢經理人講過話佢曾經一晚錄咗30首歌
癲到
其實佢啲fans 會唔會想佢label 繼續juice佢啲id 出黎

我作為Avicii fans 我都有啲想佢啲遺作可以面世
佢真係勁有才華,不過衰od
Grade A眾所周知係個大仆街, 而且佢啲unreleased songs有GB, 所以好多fans(包括我)寧願自己買都唔想比個label賺
你覺得你啲隊友就有討論音樂咩
佢哋咪又係攞啲sales data撩交打反擊有咩問題
你想討論音樂fine 但係唔好死攬佢哋啦
佢哋先係撩事鬥非嗰班
swifties臭名昭著要多謝你班隊友
swiftie平時最鐘意用商業成績撻人,結果發現鬥唔過之後就話音樂價值唔在於錢,點解要下下都提chart

再講,成為diva嘅threshold唔係就係有好高嘅商業價值?依家唔提得mainstream artist嘅商業成績?taylor真係唔注重商業嘅話就唔會搞咁多bundle同封面谷銷量,一開始都唔會為咗physical + digital sales而去抵制streaming,更加唔會用drama炒作自己谷媒體曝光啦
反擊唔係問題
我都好同意swiftie抵比人鬧
#300-#600個到我都好少出聲
好啦反擊完啦
開始返正常討論個時又無啦啦提tay
仲要講埋哂d咩用個閪拎獎 咩出閃卡
swiftie就話adele flop姐
哇佢兩個講野仲毒
我根本開始就覆緊小豬西同李東敏 你自己走埋嚟搭嗲 我知你冇踩人 ,我都唔係好想理你 仲有唔好再叫我同你傾音樂 我無興趣同你傾呀 我淨係想屌7佢兩個
佢地話人買獎我先話佢閪換獎 你又睇唔到?又唔知? 點解啲swiftie咁嘅 仲有你唔好成個張健宗咁啦 成日叫人向前看 唔好再扭結 tay粉踩人
swiftie不嬲劣勢嗰陣先會做架兩
平時swiftie自己踩其他人踩到盡嗰陣就荷蘭叻
佢哋次次唔提前因 然後話人鬧佢 ,一係就扯開話題 傾音樂傾音樂 佢哋最鐘意傾銷量 傾獎
佢真係成件機械人咁 唔好提 唔好提 傾音樂 傾音樂 ,煩死
佢有名你叫
你地想點講我就點講
I don't care
不過我希望所有野都要適可而止
如果連adele粉都變到咁我會好失望
anyway
我好希望依到所有既feud唔會帶到去下個post
好唔想永無止境咁嘈落去 雙方都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞