歐美主流樂壇集中討論區67

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
你覆錯人? 小豬西有人搵你老母 ,你唔好又屈我 又拎證據出黎 ,睇返之前啲po 呢度大把人叫媽媽 同193 老婆 有得比
而家所有歌手排名應該係咁

T0: Adele
T0.5: Drake, Taylor Swift

T1: Post Malone, The Weeknd, Justin Bieber, Harry Styles, Ed Sherran, Ariana Grande, Olivia Rodrigo

T1.5: Bruno Mars, Kendrick Lamar, Kayne West, Travis Scott, J Cole, Lil nas X, Billie Eilish, Dua Lipa, Doja Cat, Cardi B
Taylor係T0
Adele根本無斷層
啱啊買咗兩年tth
發行第三周,ATW10Min終獲TTH第三順位+封面待遇。

第三個禮拜先買高位依首算唔算係近年taylor嘅熱單 幾stable好耐冇見
佢唔打單姐
跟本打殘夏/exile/champagne problems都會hit得起
佢唔係唔打
係亂打啫
講到me, you need to calm down冇買tth咁
現象級原來係指 4線
ME!做首單我覺得冇問題
你個lady gaga14線有無?一個首周60萬一個3萬8
1->38 = t0
啲single買tth之後上榜冇幾耐就out = t0
pure sales鬥唔過adele, streaming鬥唔過drake, tour鬥唔過ed sheeran = t0

21全球銷量過3000萬+上榜週數過500 = 冇斷層
25美國首週銷量338萬(一個首週就超越咗1989喺2015年嘅銷量)+兩週過百萬 = 冇斷層
19+21+25全球銷量 > ts 1-9 = 冇斷層
唯一一個喺2010s拎兩張美國鑽專 = 冇斷層
兩度橫掃grammy general category = 冇斷層
你叫你個Adele三個月出一次碟囉
佢對樂壇最大嘅貢獻咪就係六年出一次碟, 令我哋認識到更加好嘅音樂
產量低但平均銷量斷層贏所有同年代嘅人,咁嘅話又有咩問題?再講,搵夠仲洗撚咁搏咩
原來歌手個本質係搵錢唔係做音樂
駁唔到前半句就開始遊花園講本質
咁撚多負皮
負皮嘅不如講下邊到排錯左
Adele新專輯《30》 在Spotify 上全球首周播放量2.618 億! ​
首先要分開男女先有得講
呢度冇乜人講男歌手
6th biggest female debut of all time
屈完一樣又一樣 叫你搵證據 又拎唔出
痴線 25 首週 338 萬 , 我tay 要出3隻加埋嘅首週
8個封面係搵水魚
你錯在將 billie 排4線 掛
男女分開嚟睇d排位都一樣
明明係一線尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞