歐美主流樂壇集中討論區67

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
原來19年咁多人平均一個星期爆一個
佢現實生活係咪真係拎白卡㗎
Billie出碟嗰排又無競爭對手都比佢追住咬
講到咁好就更應該擁有返自己嘅版權
thats the value of music
冇自己版權比其他人賣去做av背景音樂個artist都no say 啊
唔知邊個難聽啲慢慢變到人身攻擊
鬧tay用閪換獎你都講得出????
你返去睇吓你嗰期踩左幾多人 你老母生少個腦比你就真
LGBTQ呢樣其實好多diva都係咁
如果gay唔係main market我唔信班diva個個會咁訓哂身支持

Gaga同Billie極端親dem取態我都好反感
但Tay係佢套doc度喊哂口咁唱衰gop
尤其係成日幫香港嘅Sen Blackburn就更討厭
最頂唔順係佢成日講到自己受害者咁
出黎make個political statement都講到天咁大件事

Adele 16年反過Trump但好在佢英國人後尾都冇再講咩,2020上snl都話自己know nothing about America politics叫人vote算….不過佢都應該係左膠黎

講講下講咗政治
你地話人買獎就得?比人還拖又扮受害者
d swiftie咪又fadele前adelephant後

係你地屈30濫產蟹貨flop前….呢度邊個同你地嘈過?
依家講緊講嘢難聽,
買獎還買獎用閪換獎係咩事
近十年一線diva嘅album我淨係buy Adele,bey同ri
Tay本身vocal局限加character唔夠iconic所以我麻麻

不過lorde前幾年隻melodrama出奇地正
lorde melodrama top 10 album of the decade
入嚟睇tay粉吠
鬧緊你 仲要有保留 就住你嚟鬧? 咪玩啦
你個句用嚟鬧tay唔係swiftie喎
收皮啦睇吓邊邊吠緊先啦
佢駁唔到
班Tay 粉仲話我地搞到呢度靜哂 想射哂個波過嚟 賤到呢
鬧tay 又唔得? 你地鬧其他又得?
鬧tay 有咩問題呀 痴線 你地發生咩事 tay 只係可以讚?
可惜solar power食唔住個勢

講返Adele雖然21,25有史詩級銷量
但講碟本身最多只係中上作品
反而30商業成就雖然應該好難追到21
但無論concept,vocal,lyrics,composing…
都明顯係佢藝術上暫時嘅高峰

有d album一聽就知個歌手去咗另一個lv
例如30,lemonade,anti,24k magic
但同樣有d歌手d碟越出character越模糊
係幾個diva入面的確tay vocal差啲
但我幾欣賞佢song writing 補償到vocal嘅缺點
tolerate it 同 champagne problems 都係好突出嘅例子

Your Midas touch on the Chevy door
November flush and your flannel cure
"This dorm was once a madhouse"
I made a joke, "Well, it's made for me"

依part啲lyrics好正
佢地依家係針住tay嚟鬧講咩都冇用㗎啦
solar power入面首mood ring其實ok
可惜以album嚟計就
唔同你哋爭 係你哋吠緊
鍾意fallen fruit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞