歐美主流樂壇集中討論區67

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
call漁護捉蛇會比較方便
除左daydreamer外所有人都係swifties
你唔好拉哂全部人落水
買咗花生未
我juice wrld fans不嬲隔岸觀火
你地話swifties架兩撚先既
睇嚟你都係選擇性失明
你地所講嘅swiftie捧adele個時又可以見唔到
你之前quote左出嚟 又話邊講100萬first week 又話咩can’t wait
當踩兩三句就話踩到上心口由#300鬧到#600
都唔成比例
我就唔見過你讚過tay 一句喇
stop hiding behind adele啦
佢有讚過tay 你選擇性失明? 反而我就真係冇喇
我真係有讚過sor
冇記錯exactly喺呢個po
呢頭屈我選擇性失明,結果你
條友勁撚柒
我純粹屌swiftie,對tay一向冇好感都冇反感
你地ruin咗我等咗6年嘅come back moment
由eom出個日開始屈各種難聽說話
依家風水輪流轉俾人輕輕力鞭返幾下都公道啦

不過唔係今次我都唔知tay有班咁西嘅fans
Gaga,Ari,Katy幾乎係diva都俾你地反勻哂
係估唔到連最唔惹火嘅Adele你地都要踩
下?
幾個po之前eom出嗰陣swiftie已經踩緊adele,嗰陣我仲忍,再之後有swiftie喺30未出嗰陣就屈佢四專魔咒我都未出聲,係30出之後你班swiftie仲喺度得寸進尺繼續踩佢唔轉型、產量低我先開始還擊,你哋swiftie之前踩嗰啲唔計?
swiftie不嬲賤種
見30首週銷量低過folklore呢張轉規則前出,而且大量bundle嘅碟少少就出撚曬嚟,係咁恥笑adele fans喺30未出就吹撚到百萬首週,本身諗住睇下邊個喺度troll game先check下邊個講,點知check咗先發現原來30百萬首週呢個statement係wejuststranger條賤種swiftie自己講起,屌你老母賤種swiftie敢做唔敢認,淨係識屈對家,比人還擊就搵第二班swiftie出嚟扯貓尾做架兩
So far我覺得你算比較好嘅swiftie
但你望返前面班🧣講野幾撚過份
30出之前屈佢食老本唔轉型
出咗就話四專魔咒又flop又tank
屈佢濫產vinyl迫害細artist,屈賤價谷數,屈搞到鋪頭蟹貨….

到變咗20年代最快百萬同其他好成績出
就一邊講both queen一邊追住d number po負皮
我等咗6年先等到佢出返黎你估我想嘈
咁呢個po唔啱你
swiftie話rap呢啲hiphop唔計音樂
咁都踩到我支持kid laroi, 你可以打我了
🐍🐍🐍就真係逼害音樂人啦
為咗一己私利無視版權持有人去搞重錄,搞到依家啲唱片公司都收緊咗對artist重錄自己作品嘅限制
其實點解會有個fandom風氣差成咁?
Twitter個邊d外國swiftie完全係臭名昭著
尋日先俾人踢爆一相幾用屈30蟹貨賣唔出
Adele一出數字差嘅就成堆攞景贈慶
好嘅就folklore/redtv still xxxxxx
煩撚到

佢平時咁正義stand for feminism 唔知對班fans周圍屌d diva對手有咩睇法
哇咁都講得出
原來own返自己嘅嘢都可以講到害死其他人
咁講你同啲藍絲話上街係阻住佢做生意有咩分別
就喺呢個po嘅#309
喺呢度應該得pop country folk計音樂
自己嘅嘢?
首歌嘅版權當初唔係big machine嘅?
間唱片公司冇版權嘅話點解當年要冇啦啦要簽默默無聞嘅taylor嚟捧佢?傾買版權但談判破裂🐍🐍🐍就食碗面反碗底,扮受害者利用輿論壓力搞scott囉

本身我都比taylor fake咗
swiftie癲到
要scott捧默默無聞嘅taylor,但scott又唔可以有ts1-6嘅版權
版權一開始就唔應該歸label
只可以話taylor簽約時太細個同冇相關知識

你知唔知道你講嘅版權制害死左幾多artist
啲碟賣唔出真係隨時訓街
竟然唔係反個制度而係鬧反依個制度嘅人
真係好嘔心
https://youtu.be/M-A_RrOeoWw
你個隊友燈敏就真係同藍絲冇分別喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞