歐美主流樂壇集中討論區67

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
最近睇歌唱比賽,咩AGT, X factor, The Voice
好多人唱Whitney Houston
但係感覺上都未有人超越到原唱
就算Ariana Grande I have nothing 版本都未超越到
笑死 ,你習慣下佢
就算你比哂數據出嚟
佢哋淨係拎30 Spotify streaming出嚟比
眼中得呢個指標
其他當睇唔到
見到有個尾字 , 我而家俾正皮你
上面條友好地地鍾意Taylor咪算囉點解要踩低其他歌手
ed sheeran ÷ era 咁勁,25以後嘅專輯佢賣得最好,而且個tour成7億美金票房,+商業唔錯之餘仲要有soty,擺t0.5會好啲

btw負皮嘅應該係接受唔到擺taylor低過adele嗰班
tay商業巔峰1989連adele第二好嘅25都砌唔過
咪屈啦taylor swift點會為錢出碟
同19 21比first week
同25比後勁
同30比spotify
同adele淨係鬥aoty同rolling stone
不過其實老實講,而家普遍女歌手好似勁過男歌手,女歌手好似Taylor, Adele嗰啲 普遍出親歌都好勁,有好多首歌都上榜,仲要幾前下,男歌手就得Drake , Ed sheeran,不過Ed Sheeran 今次嗰張專輯都冇÷ 咁勁,Justin Bieber 就自從Purpose 巔峰之後出嗰兩張專輯都上唔返去
taylor產量高而且夠全面,除咗冇鑽單之外冇明顯弱點,但班swiftie下下都周街踩勁撚煩,冇啦啦踩adele唔轉型同產量低都唔知做乜

當初taylor第一次轉型係因為country market細先開始諗住轉,到當初red反響唔算太好先徹底轉;第二次轉都係因為repuation & lover個反響都唔算太好先轉,唔好講到taylor未卜先知自己自動自覺轉型咁當然我好佩服佢轉型仲要撚得掂,但因為adele唔轉就屌佢真係弱智。adele 21同25 商業同奬無敵,係25樂評唔算太標青啫,但兩個專輯明明都超賣得我真係唔明做咩要特登轉型。ac market咁大,仲要唔少人都受adele嗰套,我都唔知依家轉嚟做乜,30反響唔好嘅話下次先轉咪得囉

屌佢產量低嘅仲on9,家陣趕deadline?
前一兩年應該仲係T0.5,不過今年新碟史詩級仆街
16年之後係男歌手勁d,尤其係adele同riri沒出歌之後
不過今年明顯係女歌手勁d,可能又開始風水輪流轉
男嘅話bruno mars, the weeknd, post malone, lamar都好揪嘅,仲有lil nas x今年都證明咗自己唔係one hit wonder

jb嘅話我覺得佢得purpose呢張專輯係有料,其他都不過佢勝在音色好,可以1+1>=2,所以成日都有人搵佢feat
聽聞joker & queen個remix係feat taylor,睇下有冇得靠呢首吊鹽水
以Adele 嚟講25算係4隻最普通專竟然打底我tay 媽媽神專89 首週330萬之餘 第二週都過百萬? 咁咪1張 25 2週 等於 Tay 媽 4張首週? 估唔到Adele 唔洗靠 身形 明星男友 超模姊妹團 巨星敵人 都可以賣得咁好
嘈到好亂追唔完
唔知點解喺到排緊邊個歌手邊T隊?
有咩意義.. 各有短處各有長處
其實冇一個係全面玩曬嘅
上面 Ansu 咪讚緊Tay 媽 全面 冇弱點囉 , 咁講又錯?
係冇弱點,但adele姐喺傳統市場頹勢嘅時代逆市出兩張鑽專屈機過頭咁解啫
#285 291 你兩個隊友自己玩排名先嘅 之後有人排左個詳細版 又唔中意
佢哋關我咩事你咪嘈埋我嗰沓啦
周圍撩是鬥非
最撚鐘意周街撩皮咪你哋swiftie囉
Adele fans覆我地咪輸咗囉, 又話唔同level
如果真係咁勁就唔會有得嘈啦
自己友做又睇唔到 人地排又話有咩意義 , 彈出彈入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞