歐美主流樂壇集中討論區67

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
合作之前佢乜都唔了解就同人簽約? 其實唔係好知咩事
唔緊要啦條友本身都hypocrite嚟

直到lgbt+ community喺美國壯大之前taylor完全冇為過lgbt+ issue出聲,喺壯大之後先出首you need to calm down嚟拎光環

相反事業巔峰嘅gaga喺lgbt+ community仲係好弱勢嗰陣就出咗首born this way去support lgbt+

唔反mama了
枉我之前仲笑mama
我要懺悔了
自己冇責任?太細個 老豆老母冇幫佢了解?
如果唱片公司/agent冇artist嘅版權嘅話,咁點解要特登用自己資源嚟捧你?

唔係講緊可以靠自己個名搵食嘅popstar,而係講緊唔出名/未出名嘅artist,所以唔洗用adele同sony張約同taylor同republic張約撻我
除非你吸金力勁到唱片公司求你同佢簽,唔係嘅話唱片公司有旗下artist作品嘅版權根本好正常,特別係taylor簽big machine嗰陣仲係starlet嚟,嗰陣根本冇人識佢,冇得拎版權抽油水嘅話點解公司要特登捧新人?

swiftie可以話scott賣taylor版權比taylor仇人scotter braun呢點閪,但上面條友講到連scott持有taylor版權都係錯就睇得出佢已經比taylor洗咗腦
呢個po咪有史以嚟推得最快嘅一個
成個星期都世界大戰
講真冇版權嘅話,big machine都唔會特登搵啲咩有料嘅producer songwriter mixer etc出嚟幫taylor整碟啦

當年冇人脈嘅taylor冇big machine嘅話可以點樣recruit到一班有才能嘅人幫自己整碟?定swiftie覺得taylor真係有才能到可以自己一腳踢?當佢真係有得一腳踢,有冇錢mass production張碟?又有冇咁多錢運貨?有冇咁多錢落廣告同買電台?佢自己有冇咁多人脈資源去音樂節同上音樂節目?

溫馨提示taylor 06年出道,嗰陣如果錢 人脈 資源通通都冇嘅話係冇乜可能上位,唔似依家咁有得靠網絡偷雞上位
swiftie以為adele fans人少,會好似其他fans咁吞聲忍氣,咪keep住平時踩其他artist嗰種態度繼續盡情踩adele囉,不過我哋夠膽還拖咪推快咗囉
嚟食花生先
唔係 當年Katy出NRO一日內爆咗
可以睇得出你一啲都唔重視音樂
係你眼前只係一盤生意
如果你睇音樂嘅價值係以錢嚟計
咁都冇野好討論
惡到由佢自己話淨係反swifties到依家唔扮啦直接鬧埋tay
其他歌手啲fans 邊敢還拖 ,話哂tay 係第二 高銷量 ,泰粉下下用銷量嚟踩人
又係學你哋咋
夠喇夠喇 收返埋啲周邊產品 封面唔好出咁多隻色先再講啦
我cant wait!!就知我一直都有聽adele啦學乜撚嘢
adele最唔商業全球大字報宣傳+7億playlists
冇話佢唔商業喎 流行歌手 賺錢都係錯?
雞同鴨講
講緊音樂嘅價值
又同我拉返去幾多promo
平時佢地data真係贏到咪持勢凌人
遇著Adele呢d sale monster咪撞板

唔係前面講得咁難聽我都費事嘈
音樂你識條毛咩 唔反對你專心追星啦
講咁耐你討論過音樂未
30邊首歌最好啊
有邊隻歌成日聽啊

成日只係講成績 對音樂嘅評價又唔講
而家又唔比銷量喇? 你地最叻用銷量踩人 ,我覺得Adele淨係聽把聲都好過tay tay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞