召集所有精神病情緒病患者(6)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
迷幻

絲打係咪又唔聽話?

唔係,我宜家好乖 依足醫生開既份量嚟食
無食多

你成日諗住0的藥過左就訓唔到, 咁一定醒, 訓唔到就起身, 睇下劇, 晏0的再訓

醒左之後過左一個鐘又訓得返
好攰
有冇人因為情緒問題影響學業同埋人際
老母有, 雖然冇點發生但社交都係好有問題

唔知係社交令佢病定係個病令佢社交咁

我入過醫院一個月,啲學業進度defer 晒,出返嚟要用人地十倍既勤力追返,不過最後成績都幾滿意,嗰陣sem1 ,同時間因爲學校有SEN 老師既幫忙

Sem 2三月嗰陣又入左一星期,搞到個teat 好低分

食藥點影影響學業方面,就係記憶力差左好多,專注力都差左

至於人際方面,我喺學校成日發作,又自言自語
啲同學好似驚左我咁
然後有時中學同學約我出去食飯,我成日都想自閉,就算出到去我都會好抑鬱好焦慮,成個人硬晒,唔識講野,係咁出汗 真係好憎自己

打住咁多先

我入過醫院一個月,啲學業進度defer 晒,出返嚟要用人地十倍既勤力追返,不過最後成績都幾滿意,嗰陣sem1 ,同時間因爲學校有SEN 老師既幫忙

啲同學好似驚左我咁
然後有時中學同學約我出去食飯,我成日都想自閉,就算出到去我都會好抑鬱好焦慮,成個人硬晒,唔識講野,係咁出汗 真係好憎自己

打住咁多先

原來絲打係咁
呢兩個星期好多test同project 做
都唔知點搞好

啲同學好似驚左我咁

打住咁多先

原來絲打係咁
呢兩個星期好多test同project 做
都唔知點搞好

呢個po, 應該係絲打佢食最多藥咁, 大家要加油
迷幻

絲打係咪又唔聽話?

唔係,我宜家好乖 依足醫生開既份量嚟食
無食多

應承我地唔好再亂黎

有,人際好差

有,人際好差

永遠同人熟唔到

有,人際好差

永遠同人熟唔到

X2,就算識左都keep 唔到,因為我太負能量,個個都遠離我
條街焗到我抖唔到氣
條街焗到我抖唔到氣

正常人都覺得焗
唔止你

有,人際好差

永遠同人熟唔到

X2,就算識左都keep 唔到,因為我太負能量,個個都遠離我

係台灣無乜朋友
係香港有好好好嘅朋友
究竟我個腦點解永遠turn唔岩channel,諗啲野最唔實際最唔對自己有益,到底個天想我點變呢,究竟呢刻我係度做乜撚野呢,希望將來會有個答案
條街焗到我抖唔到氣

正常人都覺得焗
唔止你

條街焗到我抖唔到氣

正常人都覺得焗
唔止你

就打風啦
最憎星期日返工, 好想快d 放工呀

絲打返shift?

絲打返shift?

零售業, 多數星期六日最忙, 又好少可以放假期, 一個月平均一至兩日可以放假期
訓極都咁攰
我成日頭痛
唔知點解呢個禮拜有少少強迫自己好想睇醫生咁, 明明睇完精神科, 家庭科, 腸胃科, 而家好想迫自己身體檢查, 申請左, 但其實三年內做就得, 屋企人想我去完旅行先廢事我心掛掛等報告, 但唔知點解好想盡快去做, 究竟我咩事
終於成功換到衫踏出屋企去食飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞