召集所有精神病情緒病患者(6)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
其實政府精神科門診 要排到1年後先有得睇係咪正常

頭先收工睇左 話我社交恐懼症 個醫生感覺唔錯 傾到過哂鐘 開左鎮靜劑同抗抑鬱藥比我 希望有用啦

咩藥

係呀, 兩隻其實差唔多個樣野, 不過我地L 字個隻係新少少

但一開始副作用大到不得了
你地有無食安眠藥食到上晒癮?
好想叫醫生加重啲劑量
唔知佢會唔會理我

你而家呢隻其實係鎮靜作用多, 應該未正式叫安眠藥, 所以係未必得

但我上台灣啲醫院網睇介紹話係安眠藥
好想一覺訓天光
依家好似除左失眠問題其他都解決左

頭先收工睇左 話我社交恐懼症 個醫生感覺唔錯 傾到過哂鐘 開左鎮靜劑同抗抑鬱藥比我 希望有用啦

咩藥

其實唔算大架喇, 你未慣者, 本身你第一次食身體個時係虛, 我之前轉藥個時咩事都無

差唔多

香港真係排好耐
我即日掛號就有得睇
好想叫醫生加重啲劑量
唔知佢會唔會理我

你而家呢隻其實係鎮靜作用多, 應該未正式叫安眠藥, 所以係未必得

好想一覺訓天光

失眠不嬲難搞, 藥只係食個刻幫到, 其餘要靠自己, 例如做完運動, 沖完熱水涼即刻訓, 睇下會唔會好d
食deanxit 副作用好勁
成日都手軟腳軟無力
成個人感冒咁
明明已經minimum dosage

咩藥

其實唔算大架喇, 你未慣者, 本身你第一次食身體個時係虛, 我之前轉藥個時咩事都無

頭一兩日真係生不如死咁
好彩依家好好多
唔知有無得快啲減藥呢
好想叫醫生加重啲劑量
唔知佢會唔會理我

好想一覺訓天光

失眠不嬲難搞, 藥只係食個刻幫到, 其餘要靠自己, 例如做完運動, 沖完熱水涼即刻訓, 睇下會唔會好d

沖完涼仲精神
你地會唔會食完藥之後
發一啲好真實嘅夢?
真到有時自己分唔清係真定假
要問返夢入面個人有無咁嘅事先確定係假

今朝發夢比老師鬧
之後下晝要上佢堂

之後前日發夢問我fd想去邊個夜市
佢話士林,之後我起身過左好耐問佢我有無咁問過
佢就答我無問過

芾我上星期排明心樓, 去到18年3月
成日都手軟腳軟無力
成個人感冒咁

我都日日食緊deanxit 1粒, 我又唔太有0的咩感覺, 因為我同時加左血清素, 係FEEL到多左種奇怪感, 但又唔係叫好明顯, 食左一個月deanxit
好想叫醫生加重啲劑量
唔知佢會唔會理我

好想一覺訓天光

沖完涼仲精神

咁飲熱鮮奶?只可以搵你覺得0岩0既去做, 要搵個樣野出黎, 可能令你好訓0的, 唯有係咁做
有左病肥左有肚腩
而家又失業
好想追個女仔但自己太不濟

我都有左肚腩
又回復一日一粒xanax

咩藥

睇人囉我就無
好想叫醫生加重啲劑量
唔知佢會唔會理我

好想一覺訓天光

成日都手軟腳軟無力
成個人感冒咁

有冇同醫生傾過?依隻藥好似已經係比較少副作用

下個星期一覆診
會同佢講
本身諗住慢慢停藥架啦
我本身唔算嚴重
點知一停第日勁唔舒服
成日都手軟腳軟無力
成個人感冒咁

有冇同醫生傾過?依隻藥好似已經係比較少副作用

係, 我睇完新果個精神科醫生, 再比舊醫生睇, 話佢知我要食deanxit, 個醫生都話呢隻算好輕, 唔重藥, 唔會好辛苦, 佢話就算加到一日兩粒都無咩問題, 因為新個精神科醫生想我再加, 我上次話試左1日1粒先
呢幾日d東方post令我開懷不少

咩黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞