召集所有精神病情緒病患者(6)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
好想快啲星期二第一次睇精神科

加油

好攰好辛苦

有咩辛苦講黎聽下
岩岩約左等陣收工睇醫生 希望幫到我啦
好想快啲星期二第一次睇精神科

加油

好攰好辛苦

有咩辛苦講黎聽下

好多
長期做完既野都覺得自己未做而擔心唔知算唔算

例如放工最後一個走,明明巳經確認所有冷氣關晒 但出左門放工,都要行返轉頭睇多次,有時係出左門總係覺得未鎖門要返轉頭確認

呢排開始變到放工前會check 3 4次d櫃筒鎖左未,d燈同抽氣線關左未

持續左1年有多,差唔多日日都係咁

都唔知自己搞緊咩

你個症狀係強迫症黎
想問下港島有冇精神科推介 政府要1年後先睇得
我既症狀係只要一離開屋企就開始緊張 有人係附近既話我就更加緊張 攪到行一段路要停一停抖抖先再行 如果迫自己行就個身會震 愈行愈樣衰 好怕其他人注意到

救命 我而家返緊工 但緊張到想衝返屋企 行快步都唔得 要慢慢行 醫生又冇得即刻睇

其實有d醫生或者cp可以即日book

我上次焦慮發作都係即日book, 專科其實開得太多, 唔一定full 曬

例如放工最後一個走,明明巳經確認所有冷氣關晒 但出左門放工,都要行返轉頭睇多次,有時係出左門總係覺得未鎖門要返轉頭確認

呢排開始變到放工前會check 3 4次d櫃筒鎖左未,d燈同抽氣線關左未

都唔知自己搞緊咩

你個症狀係強迫症黎

香港應該好多

都唔知自己搞緊咩

你個症狀係強迫症黎

香港應該好多

都係焦慮其中一樣, 基本上都係最多個飯黎

都唔知自己搞緊咩

你個症狀係強迫症黎

香港應該好多

都係焦慮其中一樣, 基本上都係最多個飯黎

我老婆極嚴重

都唔知自己搞緊咩

我出門口之前都會咁

都唔知自己搞緊咩

我出門口之前都會咁

我有時都會
但襟住自己唔返去

都唔知自己搞緊咩

我出門口之前都會咁

我有時都會
但襟住自己唔返去

有時會自已係到諗野諗到講出口,屋企人都會話我做咩自言自語
想問下...
如果我已經失左眠3個月..
做咩都無心機
覺得自己好無用
有時會諗點樣死法好啲
用指甲掐到自己痛會舒服啲
會突然想喊

係咪都要去睇...
想問下...
做咩都無心機
覺得自己好無用
有時會諗點樣死法好啲
會突然想喊

係咪都要去睇...

要啦...

失眠好麻煩
想問下...
做咩都無心機
覺得自己好無用
有時會諗點樣死法好啲
會突然想喊

係咪都要去睇...

都係個句, 我會提議睇左心理治療先, 佢地會幫你判斷你需唔需要睇精神科, 如果你即刻去睇專科佢地只會提議你食藥, 當然藥物係最有效, 但我覺得辦法未必得一個
想問下...
做咩都無心機
覺得自己好無用
有時會諗點樣死法好啲
會突然想喊

係咪都要去睇...

好大可能係抑鬱症,去睇睇啦,病向淺中醫
想問下...
做咩都無心機
覺得自己好無用
有時會諗點樣死法好啲
會突然想喊

係咪都要去睇...

分洗唔洗睇 有個重要既指標係
情緒問題有冇長期影響埋你生理出現問題
例如:失眠,冇胃口,全身冇力,嗜睡。。。
想問下...
做咩都無心機
覺得自己好無用
有時會諗點樣死法好啲
會突然想喊

係咪都要去睇...

佢已經失眠3個月啦,點會冇影響
叫佢去睇醫生做個評估先姐
想問下...
做咩都無心機
覺得自己好無用
有時會諗點樣死法好啲
會突然想喊

係咪都要去睇...

佢應該都需要, 不過可以揀睇醫生定見cp 先, 我覺得肯去睇cp 已經踏出左第一步, 我好後悔醫左3年先識睇cp
想問下...
做咩都無心機
覺得自己好無用
有時會諗點樣死法好啲
會突然想喊

係咪都要去睇...

都係個句, 我會提議睇左心理治療先, 佢地會幫你判斷你需唔需要睇精神科, 如果你即刻去睇專科佢地只會提議你食藥, 當然藥物係最有效, 但我覺得辦法未必得一個

可以睇邊個...

今朝搭搭下車好想喊
等地鐵突然諗如果我個一刻行落去路軌會發生啲咩事,我嘅身體會變成點
事後又會因為自己咁樣諗過覺得好恐慌,個心跳得好快
想問下...
做咩都無心機
覺得自己好無用
有時會諗點樣死法好啲
會突然想喊

係咪都要去睇...

可以睇邊個...

今朝搭搭下車好想喊
等地鐵突然諗如果我個一刻行落去路軌會發生啲咩事,我嘅身體會變成點

你想睇cp 定醫生, 你預既筆直又幾多, 因為私家既cp 同醫生你預過千睇一次, 如果好急又無咁多錢可以睇家庭醫生先, 佢地會有鎮靜劑比你短期食住先
無食兩日藥個人又好唔掂
成個人好攰
又好憎自己,個腦又不停諗負面野
想問下...
做咩都無心機
覺得自己好無用
有時會諗點樣死法好啲
會突然想喊

係咪都要去睇...

可以睇邊個...

今朝搭搭下車好想喊

你想睇cp 定醫生, 你預既筆直又幾多, 因為私家既cp 同醫生你預過千睇一次, 如果好急又無咁多錢可以睇家庭醫生先, 佢地會有鎮靜劑比你短期食住先

唔想食藥住..
成個人好攰
又好憎自己,個腦又不停諗負面野

做咩無啦啦唔食藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞