召集所有精神病情緒病患者(6)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
召集所有精神病情緒病患者(5)
https://lihkg.com/thread/269275/page/1?ref=ios
開左新po
我有冇錯覺?呢度係咪絲打比較多?

其實女性真係容易d有情緒病

點解呢?
會唔會係女性反而肯面對情緒病,會肯去睇醫生,所以浮面多
反而男性會想自己搞掂

可能係
大男人唔願意去面對

我唔算大男人,但我都唔會主動去睇
可能係唔想晒錢

你無睇醫生咩

我以前仲正常個陣都懷疑我男朋友係咪有啲病
但我竟然 。。。

我冇呀,但做左好多簡單test都中左depression徵狀

你寫低曬要講既野,講漏就pk 了

我覺得我上次講漏好多
無話透唔到氣,失控大叫
個肚痛

咁其實係醫生未睇到你情況, 其實有藥控制到

係咪個個睇都睇好快?
我好似入去五分鐘都無就出左黎

你睇個個咩醫生?精神科第一次睇成個鐘, 如果家庭醫生就好快叫你走

台灣叫身心醫學科
但都係睇精神病
佢問左我嘅家族史,病情
之後就話啲藥有副作用就完左

醫生都有分耐性同無咩耐性既, 呢個唔得之後再搵, 就算係香港都要夾醫生, 人人唔同

咁我覆診搵返呢個定第二個?
其實我真係無乜經驗唔知係咪台灣係咁
定係公立嘅都係咁
我有冇錯覺?呢度係咪絲打比較多?

點解呢?
反而男性會想自己搞掂

可能係
大男人唔願意去面對

可能係唔想晒錢

你無睇醫生咩

但我竟然 。。。

我冇呀,但做左好多簡單test都中左depression徵狀

但我覺得我男朋友唔肯做呢啲
我做完出黎係嚴重

我覺得我上次講漏好多
無話透唔到氣,失控大叫
個肚痛

咁其實係醫生未睇到你情況, 其實有藥控制到

係咪個個睇都睇好快?
我好似入去五分鐘都無就出左黎

你睇個個咩醫生?精神科第一次睇成個鐘, 如果家庭醫生就好快叫你走

台灣叫身心醫學科
但都係睇精神病
佢問左我嘅家族史,病情
之後就話啲藥有副作用就完左

醫生都有分耐性同無咩耐性既, 呢個唔得之後再搵, 就算係香港都要夾醫生, 人人唔同

咁我覆診搵返呢個定第二個?
其實我真係無乜經驗唔知係咪台灣係咁
定係公立嘅都係咁

咁始終你未講曬你情況, 你mark 好曬, 再睇多次先啦
各位巴絲呢排過成點

HI, 我新入黎, 不個個病第5年啦

追哂post,呢個post自從有左你既加入之後真係熱鬧左好多
咁唔知你過成點呢

正正常常, 加左藥穩定左排, 琴日有少少不安, 今日好返D, 不過正常返到工

點解呢?
反而男性會想自己搞掂

可能係
大男人唔願意去面對

可能係唔想晒錢

你無睇醫生咩

但我竟然 。。。

我做完出黎係嚴重

你肯睇醫生就ok啦
食完藥好攰
今日無食藥都好攰
食完藥好攰
今日無食藥都好攰

我長期處於一個隨時暈低嘅狀態
食完藥好攰
今日無食藥都好攰

其實你發作緊, 食同唔食都會唔舒服, 其實係要等你控制到個病, 自然會精神返
各位巴絲呢排過成點

追哂post,呢個post自從有左你既加入之後真係熱鬧左好多
咁唔知你過成點呢

因為樓豬好靚女

痴線

點解呢?
反而男性會想自己搞掂

可能係
大男人唔願意去面對

可能係唔想晒錢

你無睇醫生咩

但我竟然 。。。

我做完出黎係嚴重

即係你覺得佢都有事
各位巴絲呢排過成點

咁唔知你過成點呢

因為樓豬好靚女

痴線

你都覺得佢痴線呢
姐係靚女特別多情緒病
各位巴絲呢排過成點

咁唔知你過成點呢

因為樓豬好靚女

痴線

你都覺得佢痴線呢

痴咩線
幾個post前先自貼完

邊度
各位巴絲呢排過成點

咁唔知你過成點呢

因為樓豬好靚女

痴線

你都覺得佢痴線呢

痴咩線
幾個post前先自貼完

我要睇
搞到我仲睇下之前有無睇漏

放鬆下香港人

你繼續ff啦,佢係靚女and又俾你溝到

無嘗試去搵
姐係靚女特別多情緒病

BTW, 琴日係明心樓排期, 見到個目測廿歲, 女神咁樣樣既後生女等拎藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞