召集所有精神病情緒病患者(6)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
有左病肥左有肚腩
而家又失業
好想追個女仔但自己太不濟

啲精神科藥全部都食肥人
我之前食remeron 半年,肥左20磅
On99 後來停左先瘦返小小 好sad

我半年肥左7磅

唔敢睇阿
唔想比任何人知我有病

我睇左6年cp冇同任何人講過,身邊d人完全唔知

如果睇私家既話 可以去邊到睇?

可以上網search下,睇cp既話千祈千祈唔好搵麥芍琪

上網搵到, 好多人鬧佢淨係識搵錢, 唔會為病人諗咁

我都睇過兩個垃圾醫生

咁癲 想收多你幾次錢咋
今晚又丟晒d藥落廁所

我岩岩都唔想食藥

乖乖地食左佢啦 我都試過自己停左 以為頂得順 點知更加亂諗野

唔好話自己停藥丫, 我試過成年無事, 我同醫生都覺得可以減藥喇喎, 但減藥反應都難頂, 不過捱過左, 最後半年又發作 都好0既, 覺得都賺左個半年, 平左幾舊水藥費, 利申, 只係減藥唔係停藥 有時好得意, 明明覺得好好FEEL, 醫生都話, 你有望好返喇喎, 講完一排梗係無啦啦無先兆又黎, 早排CP先問我: 你轉藥都食左成年啦, 不如試下減?, 我都話平常心啦, 之前衰左唔想煩, 講完無耐而家仲要加藥
無去睇醫生
不過覺得自己有depression同anxiety disorder
琴晚set 好曬野準備吊頸
但係最後訓左 醒返就拆返曬啲野
好驚比人知

快啲去睇醫生啦
有無好好嘅朋友傾訴下呀?

唔敢睇阿
唔想比任何人知我有病

快啲去睇醫生啦

唔敢睇阿
唔想比任何人知我有病

我都睇過兩個垃圾醫生

無去睇醫生
不過覺得自己有depression同anxiety disorder
好驚比人知

快啲去睇醫生啦

唔敢睇阿
唔想比任何人知我有病

我有個幾好既私家醫生,要俾資料你?
佢好細心,真係會聽你講野,關心你既生活
而唔係只問病徵,開藥,就打發你走

用加密SHARE, 無咩所謂, 呢度都間唔中有巴絲搵醫生資料, 搵0的連登有睇過0既都好丫, 大家試下

我唔識整
唔介意既可以add我telegram傾 (id: cycyv)
有左病肥左有肚腩
而家又失業

啲精神科藥全部都食肥人

我半年肥左7磅

有無因為個病停左運動?其實都有少少關係, 我自己成日比藉口話食藥唔去離島又唔出戶外運動, 懶左勁多, 又成日覺得自己有病食零食個人會開心0的, 之後奪狂食甜野
無去睇醫生
好驚比人知

快啲去睇醫生啦

唔敢睇阿
唔想比任何人知我有病

我有個幾好既私家醫生,要俾資料你?
佢好細心,真係會聽你講野,關心你既生活
而唔係只問病徵,開藥,就打發你走

用加密SHARE, 無咩所謂, 呢度都間唔中有巴絲搵醫生資料, 搵0的連登有睇過0既都好丫, 大家試下

我唔識整
唔介意既可以add我telegram傾 (id: cycyv)

呢度好似無TG GROUP, 回覆到禁個鎖照打字就OK, 其實你唔介意可以唔加密都我0既
有左病肥左有肚腩
而家又失業

啲精神科藥全部都食肥人

我半年肥左7磅

有無因為個病停左運動?其實都有少少關係, 我自己成日比藉口話食藥唔去離島又唔出戶外運動, 懶左勁多, 又成日覺得自己有病食零食個人會開心0的, 之後奪狂食甜野

差唔多

所以有返恆心呢0的唔係問題0既, 實可以瘦返0既
有左病肥左有肚腩
而家又失業

啲精神科藥全部都食肥人

我半年肥左7磅

買左好多朱古力食
有左病肥左有肚腩
而家又失業

啲精神科藥全部都食肥人

我半年肥左7磅

差唔多

所以有返恆心呢0的唔係問題0既, 實可以瘦返0既

瘦左2kg
突然好想喊
點解我變得咁快
突然好想喊
點解我變得咁快

乖乖地食藥就無事, 我訓喇
你地覺得入院好唔好...

唉....

唔好入公立
辣殺

唉....

唔好入公立
辣殺

得公立有精神病房

唉....

唔好入公立
辣殺

得公立有精神病房

我本身係入急症入院
唔洗排期
但公立啲醫生好hea
果陣我因為有自殺傾向又唔想比屋企人知先去睇
佢係咁堅持要你屋企人接出院
等四五個鐘先見得個醫生幾分鐘
又唔比我出院
有左病肥左有肚腩
而家又失業

啲精神科藥全部都食肥人

我半年肥左7磅

我都自己懶左好多 因為成日都攤左係張床度 咩都唔想做 冇曬動力咁 我呢排都冇咩胃口 唯一想食嘅只係蛋糕 朱古力 所以平時係咁四圍行下行 消耗下calories
其實政府精神科門診 要排到1年後先有得睇係咪正常

差唔多

香港真係排好耐
我即日掛號就有得睇

香港人個撚個都有精神病
點同台灣人
有人叫我去台灣住,個人會舒服啲
香港好似你乜都唔做都會有種莫名既壓力
令你喘不過氣

其實台灣仲大壓力

絲打又係台灣?
黎旅行舒服
係到住都唔見到人地講到咁輕鬆
不過不失啦

之前住過兩年
今次返黎睇男友畢業禮

唉....

唔好入公立
辣殺

得公立有精神病房

我本身係入急症入院
唔洗排期
但公立啲醫生好hea
果陣我因為有自殺傾向又唔想比屋企人知先去睇
佢係咁堅持要你屋企人接出院
等四五個鐘先見得個醫生幾分鐘
又唔比我出院

我係入就係入屯門E2...醫生都有問過我幾次使唔使入去抖下 但佢一直都有幫我瞞住我屋企人我d自殘自殺既傾向同行為 所以我都唔知點好...

x2

但其實我覆診時間要考試
要改就要遲1.2日
傷腦筋
仲比老師屌柒我揀考試時間睇醫生

我會係拎兩個月藥, 多數無藥前一星期就去覆診, 萬一醫生放大假都仲等到佢返黎

x2

可能我新仔,要我一星期覆一次
佢叫我覆診個時間我當下太緊張無留意到撞時間
唯有bk星期三覆診

係, 你早d 覆, 開定多幾日藥比你, 最初睇係要好密

唔知我康復得咁快,會唔會好快減我藥呢
不過我本身份人好感性,都幾易開心嘅

唔係好轉就唔使食,你唔食就返返去之前咁
穩定左先可以試減藥,仲要係醫生決定
你好抗拒食藥?
救命真係好辛苦。。。
心口畀野壓住 可以點做。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞