召集所有精神病情緒病患者(6)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
各位巴絲呢排過成點

HI, 我新入黎, 不個個病第5年啦

追哂post,呢個post自從有左你既加入之後真係熱鬧左好多
咁唔知你過成點呢

正正常常, 加左藥穩定左排, 琴日有少少不安, 今日好返D, 不過正常返到工

正常返到工已經好好 自從返唔到學之後就知道返齊學有幾難 不過記住都要留意住自己既狀況喎
食完藥好攰
今日無食藥都好攰

其實你發作緊, 食同唔食都會唔舒服, 其實係要等你控制到個病, 自然會精神返

我今日無食到個咩血清藥
但都好暈好攰
但無咁易作嘔

血清素唔可以立亂停架, 反而訓覺藥就唔怕

啱啱食返

係呀, 要聽話, 血清素突然停會有自殺行為, 嚴重既話, 唔可以突然停

呢樣真,當年抑鬱症明心樓俾我停藥,之後就開始躁鬱症

遲啲覆診,換番之前停我藥嘅醫生

我驚覆診忍唔住罵佢
食完藥好攰
今日無食藥都好攰

其實你發作緊, 食同唔食都會唔舒服, 其實係要等你控制到個病, 自然會精神返

我今日無食到個咩血清藥
但都好暈好攰
但無咁易作嘔

啱啱食返

係呀, 要聽話, 血清素突然停會有自殺行為, 嚴重既話, 唔可以突然停

好辛苦
到底係天氣焗定點
一直透唔到氣
食完藥好攰
今日無食藥都好攰

我今日無食到個咩血清藥
但都好暈好攰
但無咁易作嘔

啱啱食返

好辛苦
到底係天氣焗定點
一直透唔到氣

不如你快D 睇醫生 呼吸困難係焦慮發作緊

因為要你自己先救到自己

因為要你自己先救到自己

我應該點救自己
好想喊好想大叫好想死好辛苦
但係男朋友屋企人面前要正常
好辛苦

因為要你自己先救到自己

每個人都有軟弱嘅時候
如果係真心朋友,一定明
我應該點救自己
好辛苦

信下我,做下運動
運動迫自己做下冇壞
我應該點救自己
好辛苦

搵d 野做分下心, 一係就聽日睇多次醫生
我應該點救自己
好辛苦

做運動/曬太陽
返台北之前喺台中周圍行下
或者去草悟嗰邊踩單車
流一身汗之後個人會舒服好多
屌你醞釀左幾日
啱啱終於驚恐發作左

即係食左鎮仔啦?
屌你醞釀左幾日
啱啱終於驚恐發作左

即係食左鎮仔啦?

半粒
應該2017都未試過發得咁勁
平時都係震震下咁就無事

我之前一路唔知可以食半粒, 仲次次都食一粒, 返緊工眼訓到死, 醫生話下次發作可以半粒, 唔得先再食多半, 有時我唔係發得好勁, 過左個下就無事
報到

5年 depression 社交恐懼

一年前患cancer 一年內醫返好

正當好努力企返起身嘅時候 個fd cancer復發 走咗🙂(ps朋友唔多)
差啲死左,唉我到底係到做乜鳩?
屌你醞釀左幾日
啱啱終於驚恐發作左

即係食左鎮仔啦?

半粒
平時都係震震下咁就無事

我之前一路唔知可以食半粒, 仲次次都食一粒, 返緊工眼訓到死, 醫生話下次發作可以半粒, 唔得先再食多半, 有時我唔係發得好勁, 過左個下就無事

你個d是咪驚恐發作
驚恐發作應該野都做唔到
成日人定左格好似中風咁架喎

試過1,2次驚恐發, 有人同我講野好難先應到, 野都唔想講, 要即刻沖去拎藥食, 但我好少咁樣發, 其餘多數係焦慮發作, 呼吸困難, 個腦好亂, 不過要正常返都係要鎮仔, 唔係會連訓覺都訓唔到, 其實我唔肯定個1,2次係咪叫做驚恐發作, 但係最辛苦有1,2次係咁, 老闆問我點淨係識答無事無事, 其實唔係
差啲死左,唉我到底係到做乜鳩?

又發生咩事黎?
報到

5年 depression 社交恐懼

一年前患cancer 一年內醫返好

正當好努力企返起身嘅時候 個fd cancer復發 走咗🙂(ps朋友唔多)

巴打咩事, 咩年紀有cancer ?
屌你醞釀左幾日
啱啱終於驚恐發作左

即係食左鎮仔啦?

半粒
平時都係震震下咁就無事

你個d是咪驚恐發作
驚恐發作應該野都做唔到
成日人定左格好似中風咁架喎

試過1,2次驚恐發, 有人同我講野好難先應到, 野都唔想講, 要即刻沖去拎藥食, 但我好少咁樣發, 其餘多數係焦慮發作, 呼吸困難, 個腦好亂, 不過要正常返都係要鎮仔, 唔係會連訓覺都訓唔到, 其實我唔肯定個1,2次係咪叫做驚恐發作, 但係最辛苦有1,2次係咁, 老闆問我點淨係識答無事無事, 其實唔係

同埋個1,2次我覺得係驚恐發會喊曬喘氣..唔知係唔係黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞