[Sony/罪大滔天]相機用家討論區(6) 開心share 四圍影相

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
如果而家想入A7ii
有冇邊到信得過
新手都連kit 鏡買
Pricehk最平三陽四寶都賣緊10500行
又唔知信唔信得過
華仁11000好似有信譽d
巴打有冇介紹

我係四x買過鏡同機,無問題,照可以上網登記保養,價錢真係平d

多謝

SONY A7 SERIES成日有PRMOTE
送D野都差唔多值成千蚊
我買果時DCF買好似11200咁上下
之後送舊原廠電+CHARGER+64GB SANDISK EXTREME PRO
+$500萬寧定百佳COUPON 仲有個SONY相機袋
但就要大鋪先有 可以留意下

但咁唔係淨機咩
連kit 鏡 都值番一千?

無睇到連KIT鏡 我果時係淨body 不過都上年十二月既事
promote應該無分body 定kit set掛?
個promote係sony自己搞既 佢d retailer都有
耐唔耐行下星際都見有做promote 不過可能無咁多野

擔心細鋪信唔過既就去問下d大鋪送咩囉
都係旺角附近姐

都唔該你 我都第一次買成萬蚊相機 所以問多d
我應該去買之前都會睇下大鋪 唔該你
師兄們,知唔知而家R2 肥花賣緊幾多?
kit鏡咁撚垃圾就咪撚要啦,
直上2470 2.8gm好過啦
16-35 2.8 gm係咪有貨?有冇人買左

係Sony store試過 幾墜手 見到接受預訂中

糾結緊買呢支定batis 25mm
kit鏡咁撚垃圾就咪撚要啦,
直上2470 2.8gm好過啦

你估個個都咁疊水咩
想入枝廣角鏡頭去大阪影下景
想問下邊枝鏡會好啲?
Samyang fe 14mm f2.8 af
Sel1635/4 z
Batis 18/2.8
聽人講過枝sel1635 得16-20可以用 咁20-24又會唔會差好遠?

依加用緊a72
想問下邊枝鏡會好啲?
Sel1635/4 z
聽人講過枝sel1635 得16-20可以用 咁20-24又會唔會差好遠?

依加用緊a72

焦距 光圈 價錢 三者都差成忽 點比意見呢

你用黎影咩景多
Fe 28 f2
Samyang 35 2.8

買邊支好
想問下邊枝鏡會好啲?
Sel1635/4 z

依加用緊a72

你用黎影咩景多

就係好難揀所以先問下意見 Sony 價錢貴選擇又唔多
我自己本身有枝551.8 依加想入枝廣角影下夜景
想問下邊枝鏡會好啲?
Sel1635/4 z

依加用緊a72

你用黎影咩景多

就係好難揀所以先問下意見 Sony 價錢貴選擇又唔多
我自己本身有枝551.8 依加想入枝廣角影下夜景

Batis吧不用想的
本身有mc-11
買gm2470好定買canon/art好
定平d買龍仔算
諗咗好耐
想問下邊枝鏡會好啲?
Sel1635/4 z

依加用緊a72

睇錢做人姐
枝1650 kit 一跌就爛

睇下整唔整到

睇下整唔整到

你個名

睇下整唔整到

你個名

諗起爆旋陀螺

睇下整唔整到

你個名

諗起爆旋陀螺

暫時整返好,要上eBay 買舊膠
samyang 35mm 2.8

FE35 mm 2.8 z
點揀好
如果而家想入A7ii
有冇邊到信得過
新手都連kit 鏡買
Pricehk最平三陽四寶都賣緊10500行
又唔知信唔信得過
華仁11000好似有信譽d
巴打有冇介紹

我係四x買過鏡同機,無問題,照可以上網登記保養,價錢真係平d

多謝

SONY A7 SERIES成日有PRMOTE
送D野都差唔多值成千蚊
我買果時DCF買好似11200咁上下
之後送舊原廠電+CHARGER+64GB SANDISK EXTREME PRO
+$500萬寧定百佳COUPON 仲有個SONY相機袋
但就要大鋪先有 可以留意下

我早幾個月係db 買, 點解買貴左咁多
想買支 55f18但唔知邊到買好
想問下有無E-mount既微距鏡推介
今日試左1635gm直情愛上了
想問下有無E-mount既微距鏡推介

90mm f2.8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞