[Sony/罪大滔天]相機用家討論區(6) 開心share 四圍影相

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
sel28f20定sigma 30 好

Sigma 30

apsc機一定係sigma30 1.4

你話2470GM取唔取代到55.8人像效果?

你用到去55 試下咪知
覺得取代到咪放

1635放唔放 睇完1635gm個價 冇懸念了

等我過幾日買左2470gm再考慮下

我同你相反,1635留硬
而家反而諗緊買一支2470gm 定 兩定焦55.8 同 b85。

重量 vs 換鏡

試過2470gm之後,覺得真係覺得好重,頭重尾輕。。。。。

岩岩入左手 覺得勁唔平衡

50-55mm散景如何

你話2470GM取唔取代到55.8人像效果?

你用到去55 試下咪知
覺得取代到咪放

而家反而諗緊買一支2470gm 定 兩定焦55.8 同 b85。

重量 vs 換鏡

50-55mm散景如何

都還好,但一定無55.8同焦距靚

重量 vs 換鏡

50-55mm散景如何

咁支1635諗成點
大家用咩牌既代用fw-50???
品勝/KING MA/ JCC/ 其他 邊隻好D???
諗住淘落黎

品勝或斯立德

原來品勝得950

重量 vs 換鏡

50-55mm散景如何

正常丫,但去旅行24-70最方便
btw好似幾多清想入FE 85.8,上星期二百記訂貨,今日收到通知有貨了
諗住淘落黎

品勝或斯立德

原來品勝得950

品勝香港有鋪
不過我買過兩粒fw50都脹
座差就冇問題
諗住淘落黎

品勝或斯立德

原來品勝得950

品勝香港有鋪
座差就冇問題

咁巴打最後係咪用返原廠???
原廠去大鋪又貴 細鋪又驚淘寶高彷
副廠好似係我最好既方案
a7rii or d810 ?

利申番先 主要影景影星
諗住淘落黎

品勝或斯立德

原來品勝得950

品勝香港有鋪
座差就冇問題

咁巴打最後係咪用返原廠???
原廠去大鋪又貴 細鋪又驚淘寶高彷
副廠好似係我最好既方案

再買咗兩粒powersmart
冇原廠咁好彈出,電量顯示又跳
之後應該只買原廠
有冇巴打用緊batis 25? 紫邊問題係咪好嚴重?
諗住淘落黎

品勝或斯立德

原來品勝得950

品勝香港有鋪
座差就冇問題

https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.1.ebb2eb2Njdrfi&id=6832096505&ns=1&abbucket=20

諗住淘落黎

品勝或斯立德

原來品勝得950

品勝香港有鋪
座差就冇問題

https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.1.ebb2eb2Njdrfi&id=6832096505&ns=1&abbucket=20

香港買120

利申番先 主要影景影星

d810

a7 會食星好似係

開心使用中

出現了, 咁遲d 淘返兩粒先

品勝唔差既
但我拍片都係個幾鐘一粒咁

我會再淘野

D人話品勝大d

但始終副廠 點都用得快過正廠

我意思係size ,會卡住
Between , 你d 偽不裝電表現如何?

點解上面淘寶會有平價原廠電..
係唔係正貨黎

佢有埋 防偽
Between 個防偽真唔真,同原裝大唔大分別

如果係真貨,一定all in

的老番電做到防偽 好撚痴線

D人話品勝大d

但始終副廠 點都用得快過正廠

我意思係size ,會卡住
Between , 你d 偽不裝電表現如何?

點解上面淘寶會有平價原廠電..
係唔係正貨黎

佢有埋 防偽
Between 個防偽真唔真,同原裝大唔大分別

如果係真貨,一定all in

的老番電做到防偽 好撚痴線

所以唔咁係細鋪買
Mk 做有咩做唔出
好似冇乜人講FE28枝廣角轉接咁
上網睇review又好似冇乜特別
大家點睇?
想收二手 1600好似貴咗啲
大家點睇?

1600有支廣角ff鏡仲話貴
大家點睇?

都啱嘅 三千幾有28mm同21mm 都幾方便
三洋雖然重手又大枝 但二手都係千幾
1516緊
大家點睇?

1516緊

畀我揀要sony 果枝
玩到兩個焦段
有無巴打去過四bo買機?信唔信得過?
見佢price.com買行機最平

利申 新手
大家點睇?

1516緊

畀我揀要sony 果枝
玩到兩個焦段

睇多次啲review都係信巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞