[Sony/罪大滔天]相機用家討論區(6) 開心share 四圍影相

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
有冇巴打有興趣接枝2870?
想放左佢換241.8
A7rii用28F20 鏡好唔好?

已經冇晒錢買其他鏡
請問有無人知而家香港邊度仲有得賣a7r
機身A6500
買SEL50F18 定 SEL55F18Z
唔計價錢,兩支鏡會唔會差好多?
有冇巴打用過依2支鏡,可以作一作比較

已經冇晒錢買其他鏡

28F2好正喎 掃街好啱洗
有冇巴打有興趣接枝2870?
想放左佢換241.8

又有2870又想換24 1.8究竟用緊apsc定A7
新手想跟買A6000 ... 想加枝天涯鏡唔要kit
本來諗緊想加1670.. 但係驚無避震新手會唔掂
但係用18105g 好?

聽人講18105畫質真係幾差 我用sigma1835 極度滿意

重唔重

好撚重
幾撚慢
但係好滿意
旅遊鏡影女朋友好方便
新手想跟買A6000 ... 想加枝天涯鏡唔要kit
本來諗緊想加1670.. 但係驚無避震新手會唔掂
但係用18105g 好?

聽人講18105畫質真係幾差 我用sigma1835 極度滿意

重唔重

好撚重
幾撚慢
但係好滿意
旅遊鏡影女朋友好方便

好撚重但好方便

已經冇晒錢買其他鏡

28F2好正喎 掃街好啱洗

係唔係影景影人都得?
遲下去旅行 諗住1機2鏡 目前用緊A7ii
Samyang 14/2.8 + 28f2/ 5518

1635f4 + 5518好?
遲下去旅行 諗住1機2鏡 目前用緊A7ii
Samyang 14/2.8 + 28f2/ 5518

1635f4 + 5518好?

唔影星唔洗帶三羊
如果而家想入A7ii
有冇邊到信得過
新手都連kit 鏡買
Pricehk最平三陽四寶都賣緊10500行
又唔知信唔信得過
華仁11000好似有信譽d
巴打有冇介紹
A7系列會唔會出到反芒自拍?
用緊A7, 等緊A7iii
如果而家想入A7ii
有冇邊到信得過
新手都連kit 鏡買
又唔知信唔信得過
巴打有冇介紹

我有枝kit唔用 你要唔要???
如果而家想入A7ii
有冇邊到信得過
新手都連kit 鏡買
又唔知信唔信得過
巴打有冇介紹

連埋一買原裝行都係1500左右
你想放?
如果而家想入A7ii
有冇邊到信得過
新手都連kit 鏡買
又唔知信唔信得過
巴打有冇介紹

連埋一買原裝行都係1500左右
你想放?

我枝kit買左好耐 不過無用過
睇下有無有心人可以收留佢
16-35 2.8 gm係咪有貨?有冇人買左
如果而家想入A7ii
有冇邊到信得過
新手都連kit 鏡買
又唔知信唔信得過
巴打有冇介紹

我係四x買過鏡同機,無問題,照可以上網登記保養,價錢真係平d
如果而家想入A7ii
有冇邊到信得過
新手都連kit 鏡買
又唔知信唔信得過
巴打有冇介紹

我係四x買過鏡同機,無問題,照可以上網登記保養,價錢真係平d

多謝
如果而家想入A7ii
有冇邊到信得過
新手都連kit 鏡買
又唔知信唔信得過
巴打有冇介紹

多謝

SONY A7 SERIES成日有PRMOTE
送D野都差唔多值成千蚊
我買果時DCF買好似11200咁上下
之後送舊原廠電+CHARGER+64GB SANDISK EXTREME PRO
+$500萬寧定百佳COUPON 仲有個SONY相機袋
但就要大鋪先有 可以留意下
如果而家想入A7ii
有冇邊到信得過
新手都連kit 鏡買
又唔知信唔信得過
巴打有冇介紹

多謝

送D野都差唔多值成千蚊
之後送舊原廠電+CHARGER+64GB SANDISK EXTREME PRO

但咁唔係淨機咩
連kit 鏡 都值番一千?
如果而家想入A7ii
有冇邊到信得過
新手都連kit 鏡買
又唔知信唔信得過
巴打有冇介紹

多謝

送D野都差唔多值成千蚊

但咁唔係淨機咩
連kit 鏡 都值番一千?

無睇到連KIT鏡 我果時係淨body 不過都上年十二月既事
promote應該無分body 定kit set掛?
個promote係sony自己搞既 佢d retailer都有
耐唔耐行下星際都見有做promote 不過可能無咁多野

擔心細鋪信唔過既就去問下d大鋪送咩囉
都係旺角附近姐
而家入a7r2會唔會太遲

無聊影飛機 ,a6500+18105g+EOSHD picture profile, jpeg直出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞