[Sony/罪大滔天]相機用家討論區(6) 開心share 四圍影相

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
大家覺得sony執相黎講,
LR定capture one方便/好用d?
而家15 16買邊個好, LR優勢是咪多preset?
capture one就冇乜得揀....

無用過capture one,用緊lr唔錯。
去星際big camera出sigma 30.4信唔信得過
on99 出咗支samyang 10mm
先發現有支12mm
平放1500都冇人要
A6000帶出街大家仲會唔會帶相機袋
加埋相機袋都幾重下

我個袋咁岩有一個格仔放a6000岩岩好
琴晚第一次拎A7r2出去做野 效果都幾好

效果係好架。有一問題就係冇dual card slot..
你求神拜佛張SD唔好做完個job之後未過電腦就死咗

呢個缺點都係好多event/project photographer唔轉A7 series嘅原因
最少係我識果幾個都係呢個原因唔敢轉
但而家A9就真係perfect.

咁用6d開工果d

好少見6D 開工啦
開工見得最多5D3 5D2

其實我都擔心
通常SD卡會係咩原因死?
A6000帶出街大家仲會唔會帶相機袋
加埋相機袋都幾重下

我個袋咁岩有一個格仔放a6000岩岩好

出街既話淨係用pd slide
on99 出咗支samyang 10mm
先發現有支12mm
平放1500都冇人要

支10mm 好重
去星際big camera出sigma 30.4信唔信得過

我部a6000 同 18105g 都係呢間買
無出問題
屌你老母點解條仆街入左黎

好在Block 左
[月經]

跌爛左支1650p 心大心細買一手18105g定二手1670z好
[月經]

跌爛左支1650p 心大心細買一手18105g定二手1670z好

1670z 啦 買無反都係為左輕
[quote]去旅行帶左兩部機去玩
A7ii + 5r
發現用得最多都係5r
就算1650kit入LR做校正 變形都搞得掂 幾正

諗緊之後入支1670z好似好正
5r波地上7 7二手好似好抵玩

紅字噏緊乜?5r body上7?

Nex5r body 上nex7
[quote]去旅行帶左兩部機去玩
A7ii + 5r
發現用得最多都係5r
就算1650kit入LR做校正 變形都搞得掂 幾正

諗緊之後入支1670z好似好正
5r波地上7 7二手好似好抵玩

紅字噏緊乜?5r body上7?

Nex5r body 上nex7

而家執二手nex7唔會殘到喊咩?
依加出A7ii會唔會好笨柒? 如果A7iii 11月先公佈應該等唔切
[月經]

新1670買水都係4.6-4.7k
[月經]

轉行玩定焦
[月經]

轉行玩定焦

想轉玩定焦
咩焦距好
之前買機果陣試過sel50f18好似不錯
[月經]

轉行玩定焦

想轉玩定焦
咩焦距好
之前買機果陣試過sel50f18好似不錯

利申用緊sigma 19F2.8, touit 32f1.8, 遲下入多枝sel85f18
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞