[Sony/罪大滔天]相機用家討論區(6) 開心share 四圍影相

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
新手買無反,筆直:$5 - 6,000
影旅行、風景、人、狗
其他要求:輕便,易用
A6000/ 6300會好d?

6K淨買機?

連鏡
係咪淨係夠kit鏡?

a6300 kit set 啦
有無巴打打算放sel1670z?
小弟打算canon 轉會 手上有canon 17-40mm 同tamron 70-200mm 兩枝鏡
如果諗住用轉插留呢兩枝鏡 買a7ii定a7rii 好?

有錢梗係a7r2喇

始終都唔係用原廠鏡, a7ii 同a7rii 個pdaf 係咪差好遠

有冇巴打想放枝24z
屌 好撚想買APSC支50.8
次次都無貨 有冇人有窿路買

Price.com上要d鋪都冇?

http://Price.com上面d鋪都冇?
新手想跟買A6000 ... 想加枝天涯鏡唔要kit
本來諗緊想加1670.. 但係驚無避震新手會唔掂
但係用18105g 好?
呢度有冇ching用緊三陽個支 50mm f/1.4?

我想買支定焦用﹐依家得一支2470F4

買三陽個支 50mm f/1.4 定sony支55mm f/1.8好?

其實我仲有考慮85mm.8個支,但怕85mm真係要企太遠

ching們有咩建議

p.s. body 用緊A7II

18200、1670、18105 全部有OSS
豐X出部a6300
入sd卡話 檔案資料庫未就緒
拎返卡出黎就會話未入卡

想問有無巴打有試過類似情況?

聽日會拎去問
豐X出部a6300
入sd卡話 檔案資料庫未就緒
拎返卡出黎就會話未入卡

想問有無巴打有試過類似情況?

聽日會拎去問

試左幾張卡都係咁

18200、1670、18105 全部有OSS

Thanks 爸打
上sony cs摸過支18105
電動變焦速度我接受唔到
雖然冇諗過買

係唔係帶埋自己機上showroom 試
上sony cs摸過支18105
電動變焦速度我接受唔到
雖然冇諗過買

係唔係帶埋自己機上showroom 試

有機可以比你試 但有啲鏡係中間位兩頭唔到岸 當然自己機風險自己食返 佢地啲鏡冇任何cap蓋

利申 試過幾次自帶機去試
想問下去cs到保養到清塵要幾耐到?

上星期入左去清
星期四交低星期一有 二百五攞機收
不過我清完見到塊low pass (係咪咁叫?)花左有一劃
個cs收翻入廠 之後就未知喇

上星期入左去清

肯定入去之前無 因為CS張收機單剩係話有塵

上星期入左去清

有保都係要250?
巴打咁唔好彩嘅

你好似問緊人冇保
呢度有冇ching用緊三陽個支 50mm f/1.4?

我想買支定焦用﹐依家得一支2470F4

買三陽個支 50mm f/1.4 定sony支55mm f/1.8好?

其實我仲有考慮85mm.8個支,但怕85mm真係要企太遠

ching們有咩建議

p.s. body 用緊A7II

正路買55mm f/1.8
我都是2470ZF4
之後就入左55mm f/1.8
始終都是原廠穩陣

上星期入左去清

有保都係要250?
巴打咁唔好彩嘅

一向有保都收錢
仲要唔保証清完一定沒塵
但so far 開到F16都沒有黑點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞