[Sony/罪大滔天]相機用家討論區(6) 開心share 四圍影相

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
fw50 有無代用電推介?

BETWEEN, 有無人見過 ' 醉艾摩連奴' 巴打
佢淘完堆炸彈就失左蹤
https://item.taobao.com/item.htm?id=45720830705&ns=1&abbucket=12#detail

開心使用中

出現了, 咁遲d 淘返兩粒先

品勝唔差既
但我拍片都係個幾鐘一粒咁

我會再淘野

D人話品勝大d

但始終副廠 點都用得快過正廠

我意思係size ,會卡住
Between , 你d 偽不裝電表現如何?
諗住買 2470GM

1635F4 同 55.8 Keep定放好

Keep

你話2470GM取唔取代到55.8人像效果?
諗住買 2470GM

Keep

你用到去55 試下咪知
覺得取代到咪放
fw50 有無代用電推介?

BETWEEN, 有無人見過 ' 醉艾摩連奴' 巴打
佢淘完堆炸彈就失左蹤
https://item.taobao.com/item.htm?id=45720830705&ns=1&abbucket=12#detail

開心使用中

品勝唔差既

我會再淘野

D人話品勝大d

點解上面淘寶會有平價原廠電..
係唔係正貨黎

開心使用中

品勝唔差既

我會再淘野

D人話品勝大d

係唔係正貨黎

佢有埋 防偽
Between 個防偽真唔真,同原裝大唔大分別

開心使用中

品勝唔差既

我會再淘野

D人話品勝大d

係唔係正貨黎

佢有埋 防偽

如果係真貨,一定all in
諗住買 2470GM

Keep

你用到去55 試下咪知
覺得取代到咪放

1635放唔放 睇完1635gm個價 冇懸念了
玩咗三年nikon d5100
睇呢排好多a7跌到新低 考慮緊轉會

有冇巴絲講下a7好唔好用?

加2k 有a7ii

爸打同你一樣d5100
依家入左a6000 + 18105
諗住買 2470GM

Keep

你用到去55 試下咪知
覺得取代到咪放

等我過幾日買左2470gm再考慮下
Tokina Firin 20mm F2有無巴打有用過
金屬BODY 6K有找好似好好丁
諗住買 2470GM

Keep

你用到去55 試下咪知
覺得取代到咪放

我同你相反,1635留硬
而家反而諗緊買一支2470gm 定 兩定焦55.8 同 b85。

重量 vs 換鏡

55.8人像好靚,不過去旅行唔方便,2470好好多

品勝唔差既

我會再淘野

D人話品勝大d

係唔係正貨黎

佢有埋 防偽

如果係真貨,一定all in

我check 過 係假野
諗住買 2470GM

Keep

你用到去55 試下咪知
覺得取代到咪放

留定tg等你 https://t.me/az5928
大家用咩牌既代用fw-50???
品勝/KING MA/ JCC/ 其他 邊隻好D???
諗住淘落黎
小弟用緊a5100 1650kit鏡
嚟緊會去歐洲旅行
主要影人(想有淺景深) and 影景(風景,建築)

我諗緊影景就用返kit鏡算
然後影人就買支大光圈嘅鏡
上網睇過3518同埋5018,但唔識揀邊隻好啲

或者各位靚仔靚女會唔會有咩建議俾小弟?
定係用kit鏡影返人,買支廣角鏡影景呢?
唔該各位
諗住買 2470GM

Keep

你用到去55 試下咪知
覺得取代到咪放

小弟用緊a5100 1650kit鏡
嚟緊會去歐洲旅行
主要影人(想有淺景深) and 影景(風景,建築)

我諗緊影景就用返kit鏡算
然後影人就買支大光圈嘅鏡
上網睇過3518同埋5018,但唔識揀邊隻好啲

或者各位靚仔靚女會唔會有咩建議俾小弟?
定係用kit鏡影返人,買支廣角鏡影景呢?
唔該各位

個人覺得影人應該5018好啲

Keep

你用到去55 試下咪知
覺得取代到咪放

留名
諗住買 2470GM

Keep

你用到去55 試下咪知
覺得取代到咪放

我同你相反,1635留硬
而家反而諗緊買一支2470gm 定 兩定焦55.8 同 b85。

重量 vs 換鏡

試過2470gm之後,覺得真係覺得好重,頭重尾輕。。。。。
大家用咩牌既代用fw-50???
品勝/KING MA/ JCC/ 其他 邊隻好D???
諗住淘落黎

品勝或斯立德
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞