Leveraged ETF 討論區 (5)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
Nasdaq 100 LETF Performance (1996 - Present)

https://outliersecon.page.link/PdYP

S&P 500 LETF Performance (1970 - Present)

https://outliersecon.page.link/uBMf
年回報0.262%
50年gain or loss15%都係insignificant
*14%
唔係annualised return 14%咩
年回報14%港股就唔會咁樣
過去五十年平均係14%冇錯喎
留名
原來係我誤解咗
Gel頭啦大家
原來SOXL已經67
$40睇住佢升,得閒做下short put收下錢,收下收下就上左67
我十月睇左TQQQ潮文真係入左TQQQ同SOXL
Gel出事
唉好撚癲,明明無耐前仲見回到2字頭,諗住岩買,入住少少先,再睇定D,可能仲有得跌
結果就升下升下無回頭,搵唔到位再加貨呢隻野係咪痴撚線升到自己都驚,求下佢回番D比人入貨啦好嗎
想知outliers巴點解唔同意CAPE ratio對將來回報既預測
soxl 個波幅唔係講笑
佢係tqqq教主
唔係soxl教主
手持Nvda+Tsla+Msft+Googl正股再加Tqqq
無得輸
當跌到放都無謂嘅時候,心態上真係可以最強
1. 只要企業利潤升得快過股價,之後CAPE ratio咪會跌囉
2. 就算美股有泡沫,我都相信今次個泡沫會係人類有史以嚟最大,CAPE ratio甚至可能會高過00年嗰次,正如2000嗰次都高過1929年嗰次,所以我而家唔會離場住。
3. 我只怕通脹率高,唔怕CAPE ratio高。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞