女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
I know that feel
Cls 揀着呢啲臭雞真係喊三聲
呢啲要睇醫生 屋企老人家後生個陣冇人識呢啲term 結果一抑鬱就足足幾十年 好影響佢人生
樓主有冇幫下手湊下仔分擔下壓力?生仔對女人身體好大影響 已經要有生理上嘅調節
湊仔又大壓力
個家庭你都有份
小心搞出產後抑鬱 /或者已經患上咗
你冷靜呀
屌多幾舖就生多個架啦,一間仲要係孖仔樓主跳樓都似
2019 年新post 教人溝女

2021 想同老婆離婚
香港人得番少數低能
無錢又學人玩玩中出

樓主係其中一個
無錢請工人 生乜柒
有班過來人教過, 其實真係要搵婚姻輔導員一齊傾下, 關係唔對等遲早有一邊會爆, 不如早D面對
女人平時自己都照顧唔掂,宜家要照顧多一個bb,係會壓力大。作為老公,只能全力支持老婆。
樓主仲唔汲取教訓做足安全措施咩,不過我相信而家既樓主連老婆西邊都掂唔到
動物界天性嚟,唔好以為人類有道德/人性就可以打破到

女人唔生仔:諗自己
女人生咗仔:諗自己+小朋友

你睇吓其他動物嘅生態,一樣都係咁
其實係
點解你咁早生
全職媽媽都好辛苦 家庭你都有份 唔係你一句離婚就解決到
好慘
咁就病咗幾十年
如果講到要離婚,應該搵輔導解決相處嘅問題

利申:過來人
男人抑鬱無人理 仲撚慘 女人將自己產後情緒無限發洩 老奉受你氣咁. 女人咁易抑鬱不如醒小小當年落左個仔佢啦 咪留係度獻世.
咁係自己角度既故事實會講到對方好衰
事實係點樓主自己知道
睇左樓主之前出的post
樓主要養兩老+老婆同個仔+老婆殘廢妹
老婆全職湊仔仲想個仔讀高價playgroup
其實我覺得樓主同老婆之間真係好好溝通下
就咁睇樓主牌面已經覺得樓主有好多家庭問題
湊仔唔係一個發老脾的理由同藉口
我覺得返工同湊仔一樣都好撚辛苦
但係如果連互相聆聽分擔都做唔到段關係遲早玩完
樓主你好好諗清楚你究竟想點啦
問題解決唔到就真係會離婚

利申在職老母
路過見到小小意見希望幫到你
同你結婚就碌柒囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞