女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
哦 原來樓主係之前話搵90k大壓力過搵9k 又開po數臭老婆兼唔想俾家用既賤男
有無份屌埋老婆細妹
條女全職主婦?
佢話有咪大家研究下
知多樣野
咁到底有無 大家學下野
你google下其實男人都可以有
起完底發現樓主直頭係聖人 初戀中出即飛又落過仔都娶 仲以為老婆好撚誠實純品 用個腦都知好打極有限啦 依家現哂型啦
根本樓豬老婆就係貪你做醫生想等你埋完單就上岸做少奶 離左婚佢點樣同姊妹哂命 緊係要跳樓啦
根本做家務湊仔同你返工冇分別
只不過一個係冇錢收一個有錢收,都係勞動力黎
我敢講呢度大部份人放工返屋企都係等老母餵,咩家務都唔做

利申:以前都唔明阿媽點解成日發脾氣,依家幫手做家務之後先明佢又要返工又要返嚟做家務,私人時間都冇晒
你覺得我會有時間同心力關心你?
好絕
見到身邊d朋友 個女人生左仔的確會忽視左個老公
兩公婆傾計話題離不開子女
起下樓豬底啦 已經一個養埋老婆全家 返屋企仲咁俾人屌
佢老婆本身個格就西 唔關係唔係屋企做家務事
好似聽過咩女人生完嗰下催產素濃度就會好高
令佢做出一個母親嘅行為
男人就遲唔知隔幾耐定點濃度先會高
所以 bb岩岩出世嗰陣男人其實係未ready做人老豆
依種認知落差都會造成雙方磨擦
得啦 知你慘啦 要靠生仔賣慘

無錯,高到除佢同bb以外都覺得係壞人
動物界都有呢個現象
什至食左個bb落肚
男人係分泌好少的,要靠後天增加
作為小朋友我情願要父母講真
家陣兩層太古自己一個人住就知無人氣無父母其實都好驚
佢地唔會理
只會話你唔體諒老婆
依家係個老公俾人箝住黎搶
仲有公園

好多中年男士自己坐到九點十點先返去
睇片聽歌聽電台飲啤酒

養得起車就留係車多一陣
最好架車泊個個位要行5-10分鐘
拎車泊車入油「攞正牌」每次搞成個鐘
返到屋企又要我回應佢個仔今日點樣點樣 要開心俾反應

樓主係便宜老豆?
講到自己負責養家就無責任湊仔咁
不嬲覺得生仔係會影響伴侶之間關係,真心on9
er…. 我有兩個小朋友,從來無呢d問題
其實係雙方體諒加溝通好啲就可以解決嘅嘢搞到咁做乜
生仔係2個人共同決定
你唔應該淨係覺得自己出錢就好偉大
老婆都犧牲左自己的收入同時間
如果你老婆為左家庭無得返工無收入
你會唔會俾返人工佢,仲要俾埋ot錢
否則你根本唔叫養緊佢,你只係當佢免費工人
高質

互相體諒同多啲溝通
樓主加油
這就是婚姻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞