女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
一段關係,只有女性可以生仔,男性完全唔洗承受生育嘅風險同艱辛,好明顯唔公平
照顧小朋友係大家嘅事,男人出面工作8小時,仲可以散完心先返屋企,
但女人要喺屋企24小時睇住bb冇假放,仲要承受男人返屋企呻東呻西

建議各位女性單身保平安,唔好做男人嘅生育工具
啱啱生完女人個注意力會去晒小朋友
天性黎
多啲體諒佢
唔介意女人番工男人湊仔
各司其職啫
但係華人社會要預咗爸媽親戚可能有說話講
當然 全部人都理解到體諒到係最好
所以公一份婆一份都正路啦
兩公婆每人揾三萬幾
譚仔姐姐一個月都有2萬喎
其實正常香港人家庭揾7至8萬又唔係真係好難
你都鳩鳩地既. 未番過工啊? 比老細屌完 仲要受個抑鬱婆氣 我透你老母氣咩. 咁個抑鬱婆唔識係屋企打開個窗透氣既?
真啊
無論幾愛個b都好,日日對住24小時真係人都顛
但女人生完唔湊仔去返工,大把人鬧佢「唔顧家」
淨係湊仔唔返工,就係「冇自己人生」
女性要做到兩樣先叫合格
而男人淨係返工就叫晒春,睇呢到啲連登仔就知

利申曾經同樓主差唔多已離婚
屌到佢上天堂等佢記得返做女個陣既感覺
樓主加油!
試下好好咁坐低溝通下
邊啲位唔開心
邊啲位佢做得唔好
邊啲位自己可以做好啲
talk it out

咁你下半世都開心啲
你都鳩鳩地嘅,未生過仔啊?
陰道俾人剪開3吋,仲要受個廢柴老公氣?
(睇你啲標點符號都知你冇乜讀過書 難怪咁仇女)
呢到d人好多岩岩先戒奶冇耐,有幾個會有細路,女仔手都未拖過
個個當bb一生出黎好似大笨象咁識行識走去柯屎搵奶飲
仲屌返轉頭湊仔有咩咁辛苦咁巴閉
可能佢地老母都係一生出黎就掉低係街由佢自生自滅
以樓主嘅溝通技巧就咁坐低兩個人講應該都唔多掂,試吓搵婚姻輔導好過
係Pudmed 搵唔到
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Oxytocin
有無PMID Number ?
當發完對方脾氣之後我會當係叫做人情債
要還人情債嘅方法係要情緒安撫
一係道歉
一係之後講嘢好態度啲比對方知道你知自己唔啱只不過比較要面難啲講道歉
一係另類補償

對份工有passion即係有上進心
呢啲女人真係呃飲呃食呃精液
一定係啦
把口臭過屎坑,唔似讀過書之餘仲冇乜人性
淨係識講樓主返工好慘,又鬧人抑鬱婆
成班生番可能連女人都未摸過所以先咁仇女
但凡用死要脅
條友都係有人格障礙
要捉佢去睇心理學家
啱呀 呢啲男人應該一世叫雞叫飽佢最好唔好結婚害人
樓主你月入都唔錯就買翻部乾衣機、洗碗機、吸塵機 請多個鐘點上嚟 減輕下老婆既家務壓力
得閒幫手湊下仔 等老婆放下假
再唔係搵埋四大長老上嚟幫手湊
老婆都係人 佢都要休息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞