女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
開頭女人生左小朋友個心機放哂落去唔出奇,老婆忽略左你既話同佢講其實我都想你同我傾下計傾關心下我,我諗你老婆係咪全識湊?你放工返到黎,佢同你講小朋友點點點,佢係想你了解多啲小朋友知道佢怡家點,你試吓放工返黎幫佢洗下奶樽或者幫佢換次片,其實做少少佢已經覺得你幫左佢,你都有參與到,自自然佢就會慢慢諗起其實佢忽略左個老公,老婆全識自己湊小朋友都辛苦,日日都對住佢,冇人幫下手其實好易湊到燥底,你聽落睇落湊仔好容易做啲野都好似好易,但日日重複性做幾十次個個都要厭倦,你返工都辛苦,想呻下又冇人傾訴,你試下幫下你老婆做少少湊仔既野,佢個心情都會好啲,你再講幾句佢都會聽入耳,感情雙向既,你做主動先個個都得嫁姐,加油啦
Send him back to god
樓主,希望你睇到,如果我無估錯,
你老婆會襯住生左仔呢件事,減少埋比你仆嘅次數。
你隨時野都無得扑,或扑得好少。
你觀察一段時間,睇下我講得岩唔岩,
到時開post回應下。
係樓主老婆搵着個咁嘅老公 下下淨係要人關心佢
大家都低估咗對方嘅壓力 同埋嚴重缺乏溝通
首先生小朋友係好重大嘅轉變 有衝突係正常
最好當然出世前傾好大家分別負責啲咩
同埋bb出世後點樣維持兩公婆關係
冇事前做到 依家做都唔遲

字面咁睇 你唔明佢照顧小朋友嘅壓力
佢亦唔明你養家嘅壓力
但至少你地都係想為頭家好
唔係唔會有衝突
不如你先行出第一步
同老婆表示你體諒佢有邊方面嘅壓力
比佢睇到你關心佢 佢先會冷靜同你傾
然後你再講自己嘅壓力
佢一定會理解
如果依然發哂癲咁 帶佢睇醫生
產後抑鬱唔係你單方面處理到嘅問題
爸爸加油
老婆同bb係同你共渡餘生嘅人
你就當係一個新嘅學習
大家慢慢一齊進步
以後你放工就會仆住返屋企攬住你老婆錫
趁爆1001前留名想識吓樓主

睇返係樓主老豆老母本身都旨意哂佢 老豆拎佢啲錢去賭馬老母拎去shopping 話家庭負擔大想減啲就屌鳩樓主
啱啱生完 身體多數唔多好 即使係咁都要照顧個B 想伴侶幫個手 對方反而需要個幫手 身心俱疲 無力自理嘅時候 對方提出離婚

我十分同意樓主老婆都有份決定要生 所以而家咁全屬抵死 呢件事教導絲打們千千萬萬咪撚生 唔好玩9自己
反而係生之前雙方有哂計劃先至係最重要
唉,樓主其實做緊大慈善,犧牲自己人生去扶貧+治療老婆複雜家庭背景的後遺問題
屋企搞到老婆個妹變成「三無」少女,樓主老婆放唔低個妹都可以理解。
清官難斷家庭事,最好方法真係預防勝於治療,而家咁樣都唔知點搞。
離婚囉 屌你老母
因為plan得愈多意外就愈多?
所謂計劃 黎黎去去都係諗定幾錢一個月收入先好中出
都唔知點解咁多人畢業就趕撚住結婚
結左就好似老奉一生一世咁 痴撚線
最好係咪家用減少 然後樓主移民
移左民工作壓力少咗時間又多咗 可以返屋企氹老婆幫輕下
個仔讀書嗰度又冇咁大壓力
再唔係而家搵個人幫老婆手湊 等佢有人可以呻下 或者佢返工 咁樣經濟壓力少咗 又唔使一日24小時對住個仔
但係又冇咁容易
又偷換概念
睇左樓主哩個post

搵90k但壓力仲大過得9k
https://lih.kg/2627929

結論原來樓主係個廢柴
上次呻十次都在撚用嫁啦你
搵咁多錢都咁撚冇啦
女人係咁 過來人 生之前好愛你 叫你老公前老公後
生完之後 你係爸爸 不再係老公
女尊男尊 對朋友好過對你 人地老公點點點好
自己老公賤過地底泥。
離婚只會傷害小朋友一生 唔離婚 損害自己一身
自己好想離開 但諗起個仔 好能慘。
好多悲慘經歷。 啲女人可唔可以唔好咁痴線
尊重下自己老公啦
一律建議分手,長痛不如短痛
趁自己後生識過第二件MK妹

做人係咁,你唔對人仆街,人哋就對你仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞