女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
點解我搵唔到個post
離婚 湊仔大哂呀
俾所有親人㩒住嚟剝削
戇鳩到甚至懷疑係假膠
其實係個個先入為主覺得完整家庭先有幸福
啲細路先會覺得無完整家庭好慘

一個有愛嘅單親家庭
點都好過吵吵鬧鬧嘅所謂完整家庭
傻撚咗?個仔樓主有份所以受老婆奏仔嘅負面情緒就得,樓主講自己返工壓力就唔撚得?樓主返工唔係攞嚟養老婆同個仔嘅?一係樓主辭埋份工一齊湊仔個老婆咪冇咁大壓力囉。
曾經我都明白溝通係唯一出路
頭果幾年一直都好成功
唔知幾時開始
溝通只有你岩我錯
除左溝通 仲有一樣野係聆聽
唔係遲早變質得條女講

所以人要學識點樣思考
由你上到去大學開始
有啲咩大學五件事啲花花綠綠嘅嘢全部都係幻象嚟
其中你要學到一件最重要嘅事係你做唔到或者你唔鍾意要學識Say No
咁咪傾囉我身邊係好多女人寧願唔番工都想照顧個小朋友
原本想話你老婆生咗無耐就講離婚好過份
但見你老婆落過仔都肯娶佢
仲要養埋佢阿妹
自己仲要係mo
你人生壓力真係大到痴線
咁係你老竇好眼光識揀老婆
揀錯老婆就真係係咁先
終於有個正常絲
痴撚線 呢啲都要case by case 睇ok? 你憑咩可以assume樓主老婆係為左個家庭唔做野 生左仔就真係一定好偉大?乜撚野邏輯
明明就係為左嫁俾樓主個份虛榮所以搞大個肚生仔綁住樓主 唔做野係因為佢真係唔想做野
樓豬明俾人搵水魚 只能夠話自己搵黎衰 所以唯一負責任方法就係離婚拎撫養權 咁佢老婆就可以名正言順去做收人工同ot
結婚就抵死啦
自己攞黎怨得邊個
去婚姻輔導啦,雖然on9但有用
Gay
咁咪一次過解決曬所有煩惱囉
抵死啦生仔
樓主要對病人負責
又要撐住屋企兼養埋外家
加埋照顧個仔
轉份搵得少嘅工 屋企開支又搞唔掂
搞唔掂老婆又嘈 仲話要去咩playgroup
幾千蚊一個月
搵得多就自然壓力大冇咩時間放係屋企
樓主負責哂屋企開支已經好好啦
真係當做咗老豆就變神人咩
衰仔紙啦 e仔直情唔使理
你呢啲真係仆街嚟
呢啲連登仇女都照話
比你中出完十月懷胎你估好好受?
而家生埋出嚟唔用多啲精神同時間照顧個仔咁都係佢想盡做阿媽責任姐
而家你一句話離婚就咁算?
比起佢兩個日日嘈交,我寧願佢地早d離婚,個細佬睇住佢地日日嘈,反而會仲唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞