女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
冇架樓主....
呢個社會,男人係要自己食曬自己的負能量.....
唯有搵d釋放壓力的方法
我都慣...一係上網呻,一係睇下書distract下自己
鬥死老公搵X拜
香港就係咁撚痴線
幫手湊仔啦講咁多
佢晚晚搵位屌鳩你呢,你忍到落去?真係?
講到返工唔駛做有錢收咁

咁大家一齊辛苦,一齊辭職唔好做,做全職父母鴉笨
肯定係
90k 其實真的不少
我覺得樓主最錯就係開左底牌比佢老婆知

追post睇個姨仔同樓主同住,將間房變做碌架床姐姐同姨仔同房,現在最低人工工姐姐應該不用5k

因為湊仔很辛苦很花精神,我淨係湊星期日已經覺得比番工辛苦,連玩陣手機都唔得。太太有空餘時間做下pt 正正常常都有1Xk,已經夠比姐姐人工,又將最困身既湊仔事項解決,收工就睇下仔玩下仔

玩B唔湊B先係皇道

樓主都好L叻仔,揾90k
因為你沒有經營好這段關係,婚姻跟很多事情一樣需要透過一些手法處理,比如在公司要懂得怎樣跟上司下屬建立關係,但是一般人通常沒有這些考量,只有事情發生了才會思考。
老豆老母一獲熟死埋更加好
我覺得你應該係最堅強個種小朋友嚟
睇下人地背景先啦,鑊撚鑊淨係識撻句女人生仔湊仔好辛苦,男人就唔係人?
出去叫下雞搵d 女幫你吹下 減下壓啦
你叫佢自己消化左啲情緒再處理離婚囉
咁撚叻吖嘛
你老婆係。

我老婆唔係 仍然恩愛。

Btw, 如果係岩岩出世就正常既, 第一次做老母,實好緊張。
其實唔係,係而家啲人生左件出黎乜都要最好先搞成咁。玩乜鳩playgroup ,三歲學英文,明明自己無錢就要不斷洗無謂錢。

又要迫佢係發育期做一啲好無謂既training,學習方法同時機唔正確,一個細路冇問題已經係極品。
咁叫樓主老婆搵返份一樣銀碼嘅工,再養返自己細妹,睇吓邊個唔得先
起一起底發現之前有追過post

樓主老婆前世做左咩好事
本身都唔係咩好人
嫁左樓主帶領全家脫貧

我睇法係
冇架喇
樓主想要返屋企好sweet嘅感覺
呢個人唔會俾到你
由一開波已經揀錯人
仲繼續結婚
結完婚仲要生埋bb
覺得單親家庭慘只係啲所謂完整家庭嘅多餘憐憫
大把家庭只係為所謂完整而勉強一齊
同埋單親家庭嘅小朋友普遍係堅強啲

利申:單親
啲人夫成日搞哩搞路,都借啲而最後一秒先離開公司,就知啦
做媽媽係好辛苦 你試下一個月每日訓得2-3個鍾 嚴重失眠 仲要bb不停喊 真係人都癲
冇人搵支槍指住樓主結婚生仔
你睇d 金鐘仔有冇咁多野煩
做基層夫婦都開心過樓豬
公一份婆一份當每人30k 家庭月入60k
返工時間準時9-6
湊仔家務問題請工人搞掂
收工仲可以有時間睇下戲拍拖
其實重點係有錢就得 出去問連登仔要錢定完整家庭應該10個有九個都會要錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞