女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
好好解釋

你唔明點解人要生仔
好多人生仔係當自己嘅 second life
好似打機咁控制個仔代替自己去行心儀嘅路
彌補自己人生嘅後悔

領養就好似買人地個 online game account 返來玩
外貌裝備技能配點已經定得7788
完全另一回事
唔好生嘅support + 1
最吊詭係樓主自詡溝女高手
出埋論文聲稱乜女都可以溝到手
結果竟然係咁
離婚
呢個時代真係諗唔明點解仲要生仔玩下車打下機溝下囡好過啦
咁佢又無講錯 真係乜女都溝到
好多人生完先後悔,或唔知咩方法應對
呢個我都O左咀,好似上面巴打話齋,手上一幅好牌都攪成咁
互相支持下對方啦
得閒幫下老婆手湊仔
珍惜呢段婚姻
慢慢小朋友大個啲就會好
冇話唔得架
如果你係諗住比仔女讀屋邨學校, 冇得玩playgroup, 冇得去旅行, 冇興趣班,人地d仔女食米芝蓮你個仔食錢大媽
養大就算唔講究生活質素
人地長大諗做醫生律師定搞startup, 你個仔諗做保安定跟車
出世就係為咗幫人墊底
其實揾萬幾蚊都養得大架
所以話生仔要考牌
仲要有番咁上下錢先好生
讚成以其人之道 還治其人之身
無教錯wo,溝女真係唔難 但溝女同揀老婆兩回事,有d男明星以前溝開靚女但最後都係揾豬西/普通人埋單(edc最佳例子),因爲結婚真係考你帶眼識人
真阿傾你老母阿
雖然未結婚但係已經睇撚淡左, 唉真係晒鳩氣
師兄講得無錯
女人d說話有時難聽過粗口
職業無分貴賤啊
醫生律師咁大壓力一定好架咩
做保安師都有佢嘅好處
發下癫就大晒,咪發得越多癫
唔可以縱容,唔係一世都受罪
責任問題 要討論同共識下屋企大小事務點樣分工
唔肯溝通,唔肯離婚,明明有出路都唔做
其實係咪根本享受呢種被虐感
我見到樓主第一個貼話佢老婆鬧佢放工就曠工無返屋企履行父親職務。你係咪樓主有冇其他鬧法補充?

我覺得出氣袋就係唔關事又要受氣。

1. 樓主返工老細或客人難頂,同老婆表達負面情緒。
2. 個仔唔好湊,媽媽同爸爸表達負面情緒。

咁你覺得老婆同老公個老細有關係啲?定爸爸同個仔有關係啲?

重點都係呢個爸爸無當自己個仔係自己個仔,呢個仔只係老婆個老細,即係你老細難頂就唔好同我放負,但我份工難頂就真係好想同你放負咁。
溝呢條女已經on9
同佢結埋婚仲on9
生埋仔絕對係on9中嘅on9
如果無膽量離婚,糟蹋曬自己未來嘅機會,就係on9嘅極致
樓主你諗你啦,人生就只係得一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞