女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
唔!可!以!
開源節流入手,其他野唔好搞喇
只有一個人關心另一個人,而令一個人完全唔在乎關心自己嘅人嘅感受,呢啲叫做佢視為理所當然,睇唔出一個肯關心人嘅人係一個有價值嘅人
一個人要醒目,如果你身處嘅環境人睇唔出你嘅價值,就離開去一個新嘅地方吸引一啲知道你價值並且願意愛惜你嘅人,好叫原本嘅嗰班人後悔
試下同佢D fd 講,女人唔信老公,唔信屋企人,只信D fd

係好老尷,不過你同佢都辛苦,試下無妨
精神錯亂
事前講幾撚多都嘥氣
到時個老婆就係要擺款
你吹得佢漲?
唔通同佢講「我地之前講咗係咁咁咁架喎」
同女人講道理有用?
慘撚到咁就一世
你有無同太太講過你自己嘅難處?
你要同你太太傾過,太太先會知你情況,如果唔係就係你問題了。
似係產後抑鬱
首先你為左頭家付出左咩先
唔好正係話搵錢
你錢搵得多就請工人照顧bb唔洗煩
大家都係第一次做人爸媽
bb係需要關注
你有無放工湊b幫輕下你老婆呀
唔好以為正係比錢比家用就得啦,男人!
自己on99樁埋去送死,怨得邊個。而家離婚又唔敢。
你有無了解過佢老婆嘅過去,同佢老婆一家,點對樓主。
佢啲post有講,了解下佢老婆係啲咩人先屌人
揾輔導員溝通下啦
係要良性溝通
起完樓主底 再睇啲人comment
有理無理一嘢屌爆咗樓主先 一定係樓主唔夠關心老婆
好多comment都係一嚟就話「一定係...」
老豆老母又係錢 老婆同個仔又係錢 老婆個妹又係錢
樓主依家話自己同老婆呻下都即刻比人話無興趣想知 其實會好hurt嘅都
但係好多人就話一定係樓主平時都無關心老婆 痴撚線到人哋都無講你哋自己FF完再屌爆樓主
唔係話佢老婆唔辛苦 既然覺得辛苦又信唔過其他人湊 咁無計架喎
樓主努力吧 生命誠可貴 希望你家庭會好轉
電話暫時睇唔倒追故模式,
如果話錯我收返
好簡單講:
佢埋左個笑傲江湖嘅mk妹n手閪單
比條mk妹恰到狗咁,仲要養條臭閪陷家。
離婚又要比人分身家,比贍養費,
大家都做左新手父母,佢有努力養家,佢有壓力,想搵老婆傾下,分享下,佢老婆話撚得閒理佢。
你話比我聽,佢做錯左啲咩?要落得咁嘅下場。
襯早埋單,生埋仔,綁死呢隻打種豬公一世做奴隸。
兒女債
當你發覺時,你已經身在陷阱中。
聽講係女人天性嚟,生完仔會有更有保護欲去照顧個小朋友,無時間心力理另一半

如果另一半出現任何傷害到家庭或小朋友嘅行為,會更嚴重
男人想四圍播種都係天性,唔通又將出去滾合理化
睇左樓主之前開的post了
其實老老實實,樓主上黎係純呻定想搵解決方法呢,
都成幾個月啦,
由第一個post到而家一啲改變都無
相信呢到的人比左唔小意見比你啦
有無試下做,試下改變下呢?
你唔係以為你老婆會突然間變呀化?
你注定比你老婆食住
比她成家食住
遲啲住埋一齊你都出唔倒聲架喇

女拳又贏
Off topic原來醫生都會食m記 每次食完m記呢啲野都會覺得自己係咪會生cancer或心臟病
男人天性就要壓制,女人天性就任佢發癲,個標準都痴撚線
樣樣根本都係借口,人西就係人西,格衰就係格衰
女人天性生左仔就易抑鬱好大壓力好辛苦
男人天性無西屌夠好易抑鬱好大壓力好辛苦
唔通又可以合埋去話無西屌就應該發癲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞