女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
"更加係一定有"
統計署有哂數字你都可以9up
咁依個時代女人要做啲咩?
最主要係個童年 單親家庭造成嘅心創傷可能一世都補唔返
當然成日嘈交嘅父母都係一樣
加油
好慘 之前睇另一個po講俾醫生搶咗護士女朋友
而家樓主已經係做醫生都咁
睇得出層主唔會亂咁發脾氣,識體諒對方,但樓主嗰件就屌咗鬼先,你死你事。
真啊,一句生完仔就連唔尊重老公都可以合理化,連登唔話得女人
叫阿媽湊+請工人 然後老婆出返去返工 會唔會好過而家咁
抵撚死啦 學人生仔 抵你有今日
如果想要意見真係要搵專業協助
樓主如果真係mo 更加應該明呢個道理
上連登勿認真是常識吧
我覺得係而家對於湊仔既觀念唔同咗
佢老婆肯定唔肯啦
如果可以應該早就做左唔使搞到而家咁
起起底,樓主衰鹹濕貪仆,娶左件mk妹,先搞到入不敷支,家嘈屋閉
反正都湊開仔,點解唔湊埋老公
當你死左某程度係一件好事
大家都做過細路仔 你都唔會想見到自己老豆老媽 日日嘈
坐底傾下 有咩唔搭講到掂 就算要做台戲都好 真係唔好係個仔女面前嘈 唔好以為細路唔知 只不過唔講
仲未計擔心錢銀問題... 唔係講自己用幾多, 係自己個小朋友要用幾多. 然後仲要同其他小朋友比較 ( 人比人比死人 ) .

我身邊有好多朋友都唔知道湊仔有幾艱難. 去到試過做全職媽咪...... 頭嗰兩三年真係返慘過返工10,000倍. 做老公嘅應該知道有幾咁辛苦.... 返到嚟要幫手顧住頭家湊小朋友. 點都要俾老婆休息一下.

不過我都見過有啲case, 係個老婆生完之後真係變咗第二個人. ( 都幾撚恐怖 )....... 如果再不幸地加埋晒啲 BabyKinddom Group / Whatsapp Group....... 咁就真係 RIP...
風險好高呢

拍拖係
之後一樣係咁

拍拖唔係
結咗婚之後都有機會變成咁

結咗婚之後唔係
生咗仔之後一樣有機會變成咁
香港地方太細 少人生係好事
樓主有經濟能力的話,請個工人會幫到你一家好多
我唔知你同樓主老婆咩關係可以咁清楚佢的動機
唔止生仔係2夫妻的事
結婚都一樣
你唔肯簽紙無人逼到你
唔好結完婚生埋仔先講到自己好偉大咁
你係咁唔鍾意條女一早分手啦仲結咩婚
你居然上連登講呢d?你得到最多回覆只係話你on9生仔抵死之類。
認真答你,個細路未返學之前,全職老母99%辛苦過返工好撚多。
你試諗下,如果你依家多咗一個下屬,個下屬係重度弱智,跟住你要教佢做你做梗既野。仲要呢個下屬,24小時有機會call你,間中又發9你脾氣。到時你就會明,其實返工受既氣好撚小兒科。
樓主冇再上過水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞