女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
nystagmus

7 個月前
呢幾年儲左唔少加埋投資有大概100萬左右
話多唔多 話少唔少

一直以黎都好想去英美top u讀書 但舊時無錢 只好讀本地u 家陣叫夠錢讀亦都順利申請到美國ivy league既master
但身邊好多朋友都覺得我不如拎舊錢去做首期仲好 令到我都好驚自己係咪做錯決定

想問下咁多位巴絲點睇

屌你7個月前至話去IVY LEAGUE 讀書
sunk cost
繼續落去,只係越踩越深,越行越錯
咩年代啊, 有仔女都離婚多的是,如果有仔女就諗住綁得死對方係on9

為仔女著想的,咪攞返撫養權,俾個老母咁極品影響細路成長,只係延續傳承樓主老婆個邊家庭的不幸落下一代
Google 下Nystagmus 咩意思
樓主有良好基因而且數理化厲害如果加埋阿媽投資眼光同忍辱負重審時度勢嘅同演技,係職場上無往不利。小則醫生律師ibank,大則富豪商人其實我認真講
樓主咁樣離婚,好多時啲官都判個撫養權比女方。
個官唔會睇佢老婆個往績有幾咁仆街,比得個撫養權個臭閪,樓主就要比人分身家,比贍養費比足十幾年,仲無埋同自己個仔嘅父子時光。好撚慘。
只可以講,港女臭閪,真係害人不淺,手足們真係要帶眼識人,念清念楚先好要啲港女。
搵到好老婆,生個b,一家樂也融融當然開心,但好似樓主咁中左個港女爛臭閪伏,埋左單,就萬劫不復
4月仲未知
8月個仔出生
個時個肚4-5個月
咁佢老婆咁好身材條腰一流
係愛啊哈利
佢老婆無做野
樓主返6日 晚晚ot 搵90K
但要供樓+養哂父母老婆仔+老婆個妹
然後老婆睇緊1皮一個月既幼稚園
做眼科醫生唔帶眼識人都幾好笑
能醫不自醫
咁你想我講咩啊
識症同睇人心,大不同呀
咁似某職員人士、打仔打到比人擺左上網
睇番舊帖,樓主好似有重度抑鬱,有自毁傾向,睇醫生啦,巴打
樓主講得離婚都好hurt 佢老婆
佢都算盡責既母親
佢唔湊仔你仲驚
其實我成日都想問呢啲女人係咪真係靚到一個地步要男人迷失到咁失去理智?
我成日都好懷疑呢啲case係咪一個論壇/人為左流量作出黎定真有其事。
如果真有其事,係咪男方個樣太7,女方好靚?
如果係呢個條件之下我又覺得公平番少少因為係利用金錢透過基因改善優生學
其實我成日都想問呢啲女人係咪真係靚到一個地步要男人迷失到咁失去理智?
我成日都好懷疑呢啲case係咪一個論壇/人為左流量作出黎定真有其事。
如果真有其事,係咪男方個樣太7,女方好靚?
如果係呢個條件之下我又覺得公平番少少因為係利用金錢透過基因改善優生學
照顧自己人唔係話錯,
不過通常係 道德光環就女人攞晒,照顧女方家人就付出係老公負責
再衰d 就雙重標準, 一方面苛索要老公照顧自己女家,另一方面反對老公照顧男家
樓主講過,唔係好靚,叫pk
不過性事服務好
樓主衰鹹濕

老婆個妹都要養
ok定pk?
點解會判撫養權俾個呀媽?

樓主問下律師會點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞