女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
佢有冇返工?
你同佢呻返工辛苦, 想佢安慰你。
但睇佢情況似係湊仔頂得好辛苦,
想你幫手, 但你幫唔到之餘仲要佢安慰,
佢的感覺就好似要佢再湊多件咁,
所以就起火囉。

老老實實, 湊仔辛苦過返工幾倍,
困獸鬥咁會覺得人生冇晒意義,
但個細路又放唔低,
做老公的唔可以將仔女的野丟晒俾女人做,
自己返工辛苦都要幫手啦
真係唔會有用 到時男方都係會將個波拋番俾女方 女人做湊果個 男人就出大份錢啲 plan條撚咩
根本後果係點,婚前婚後變化日日有人寫有人講,個個case大同小異,應承一刻應該心裏有數,等於攞成副身家去澳門賭想著自己係少數列外贏家就祝君好運。
產後抑鬱 慢慢嚟啦 就下佢一排
對於呢啲教學都係得啖笑
假膠
湊仔真係辛苦

我唔明你點解唔搵其他人訴苦,一定要搵你老婆
郁啲嗌離婚
要解決問題唔係離婚,同老婆攤牌,要佢出去做嘢,你辭工湊細路,以毒攻毒。
佢根本就係揀錯左對象 有啲唔使幾年都睇得到 佢揀著個家庭背景有問題既 原生家庭本來對一個人就好大影響 再加上起樓主底話佢另一半細個經歷過家暴 情緒有問題等等 平時生活消費又大洗 入不敷支 呢啲細節位係可以係日常見到架 只係樓主堅持要同呢種人一齊 係就係冇問題 不過惹到周身蟻囉

應該係慎選對象結婚係第一關 同居係第二關 生仔先係第三關 根本要過五關斬六將
係。因為佢知到你走唔甩。強行離開要付出好大代價。所以佢完全唔洗諗你感受。 其實簽名結婚果下1就已經係惡夢嘅開始。 除非你搵好多。就算離婚都唔會影影到自己生活品質。咁樣佢就會有顧忌
責任全在男方咁
關於四大長老問題

一律要狠心處理,計好自己條數先再俾家用

一係要一係慳返

仲有去旅行就當佢鳩up住先,唔使咁上心

Playgroup 你都要做下功課,搵多啲alternative
啱呀,邊有咁多野要ot呀
但係啲人覺得個女人生咗小朋友就上咗神枱,話親佢都搬產後抑鬱嚟講,攞正牌要樓主受氣,而樓主冇資格發洩,個重點其實唔係佢係咪mk妹,而係只要你係女人,生完仔就連唔尊重老公都可以合理化,女人永遠係受害者,呢個係白色恐怖。
你內心想過咩生活,無人迫到你,每個人都要為自己人生負責

用自殺嚟要脅人既人,你放心,佢一定唔會自殺,因為佢最愛既係自己,佢並唔會為你去放棄自己既人生,反而係迫你為左佢,去放棄你自己既人生

所有事情,想通了就有決定,決定唔到既,其實你都依戀呢種自虐既生活

人生好短暫,好快就過,所以我唔會令自己辛苦,最重要還是要善待自己,令個人都要為自己人生負責,你要,你老婆也要
一條友養點養咁多個 佢老婆做護士係應該叫佢返出去搵返朝九晚五既位做 果到都有3皮野 同埋生左仔要改變自己大使既習慣 咁就真係解決到問題囉 不過佢老婆做慣左蛀米蟲 應該唔肯架啦
無錯,返工辛苦,湊仔辛苦
產後抑鬱,四圍播種,乜嘢天性
全都唔係大晒,都係借口
根本就係賤格
當面對賤格既對方,傾又唔傾
改善又唔改時,就由佢忍一世咩
見清楚人格後,婚姻合作關係破裂
離婚就係對大家都好,唔洗再忍落去
點解要結婚生仔受氣
咁都咁多人正皮,連登真係撐女人就會有正皮
好快佢老婆就會嘈要搬去41校網 生仔仲打算住大西北 樓豬其實係咪淨係識讀書個啲人 成世係醫院同學校無咩接觸過社會
男女平等呢?女權撚去曬邊?
鬼叫你同港女結婚咩,抵撚死
大西北啲樓我身邊結左婚既朋友都好多人買 用黎退休用 但佢先用500萬買 根本就唔會容納到兩個細路 又遠又細 仲打算生兩個 又要一個養埋長老 真係死俾你睇都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞