女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
有冇人另一半係完全冇儲蓄概念
https://lih.kg/2650658

睇樓主呢個舊post,覺得樓主比佢老婆更重視個仔
其實既然樓主仲有兩老會唔會幫手一兩日
free番老婆出來抖下氣/搵下part time幫補下
同埋最好唔好再咩外家上身
衰d講句係老婆屋企人佢咁大個人就自己解決啦
不過呢堆建議的大前提係樓主要強硬(唔係碌鳩
韭菜
唔識人生規劃抵撚你死
原來係痴線肥豬肉佬
可能亦係最後一次
睇人,有個朋友生完可以同個老公各自出trip 玩,兩個小朋友比工人湊個幾兩個星期平時又成日出街食飯去玩兩個小朋友都好正常好乖唔似一般父母幾個月唔出次街好似痴咗線咁
所以咪話,唔好講生仔湊仔既女人好偉大,佢只係當個仔係自己既second life, 彌補自己人生的後悔
離婚又唔肯,傾又話傾唔到,叫佢下世小心啲
咁啱首歌好聽想聽多陣啫
大晒?
有時情緒問題同血清素有關,所以樓主同老婆嘅性格同當時發生嘅事未必係直接原因,最多係發病原因,所以真係去睇睇醫生、見吓心理輔導
呢句真係難聽過粗口
係咪有2?
男人
好撚煩你咪block囉
無野講就躝啦
佢老婆極品來,自幼家庭背景複雜,被家暴﹑父母家嘈屋閉,自己初戀就被人中出﹑玩交友apps識左個性暴力前男友,未識樓主前咩3p4p﹑口爆屎眼都解鎖晒,結婚後自己唔返工,仲要樓主養埋佢個妹+父母,妹住係兩公婆屋企同工人姐姐一間房,唔讀書唔返工唔做家務。樣樣要高消費,又貴價playgroup 又年年起碼一個中價旅行e.g. maldives

呢d 老婆,樓主娶來做善事,一人之力打救老婆+老婆妹妹+外父外母,解決社會問題
紅字唔會令你有poin啲
返工都要收工啦
襯咗成日仔又要做家務
做老公返嚟接手唔得?男人就有得收工 女人係屋企做野就無?
問多你最後一次你知唔知咩叫產後抑鬱
做男人唔撚使負責任又唔使受生仔之苦講陳係灑脫啲既
佢老婆極品來,自幼家庭背景複雜,被家暴﹑父母家嘈屋閉,自己初戀就被人中出﹑玩交友apps識左個性暴力前男友,未識樓主前咩3p4p﹑口爆屎眼都解鎖晒,結婚後自己唔返工,仲要樓主養埋佢個妹+父母,妹住係兩公婆屋企同工人姐姐一間房,唔讀書唔返工唔做家務。樣樣要高消費,又貴價playgroup 又年年起碼一個中價旅行e.g. maldives

根本成件事就係 選錯老婆 , 完
離婚 , 唯一出路
Ok
個仔都有濕鳩老婆基因應該唔好要
由得佢地自生自滅就啱
https://lihkg.com/thread/1901524/page/1
女朋友咁快中出埋結婚生仔?

就係咁,結左婚,生左仔,對視樓主如無物,淨係迫佢去返工搵錢,連朋友嘅待遇都比唔上。
離婚就等分樓主身家,收贍養費收足十幾年,你咪離婚囉。
屌條臭閪陷家剷到,仲有人幫佢講說話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞