女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
樓主,有咩事上黎呻下,唔屌9你ok?
幾年前樓主仲喺度教人溝女

點知自己最後竟然係幫條N手Mk 妹埋單

結婚之後仲要養埋佢全家

樓主一生真係係咁先
瞓醒估唔到仲有人推post
其實我唔係好明
養自己老婆都算撚數啦
養埋殘廢妹仲要俾佢住係自己屋企係咩玩法
感覺樓主一開始已經開壞左個頭
但多數都係兩樣都無
以前就話姐 而家單親周街都係啦
初戀比人中出即飛落仔
玩交配 app 比痴線地盤佬屌
唔識理財月光族但又識嘆貴 playgroup 北海道馬爾代夫
最後溝到90k樓主一個養全家

重精彩過決賽90分鐘落後補時連入3粒反勝
無嫁啦 底牌開左份糧就唔係你
搵幾多都幫你fing 晒
重點都係樓主太易就範
條女話咩就咩太聽話先搞到而家咁
唔合理的野又唔識拒絕
(老婆唔肯返工要養埋殘廢妹etc
我諗學樓上某位巴絲咁講佢要學識say no先有轉機
唔知點解睇樓主個行文覺得佢一啲都唔鍾意同關心自己個仔
先撇除錢嘅問題。多個工人又多幾樣野煩,有冇考慮到啲夫妻為咗工人都會嘈呢?處理唔好磨擦仲多

利申:我幾個朋友都遇到咁嘅問題。搞到我都唔敢請工人
速食文化係咁

如果佢離婚 基本上 同而家都唔會好大分別 係有頭家同 冇咗頭家嘅分別囉 錢一樣要畀

重點係離咗婚可能仲衰啲
而家咪知囉
或者唔癲 淨係分曬你啲錢啫
其實就算樓主曾經拯救地球,都唔能夠使佢個仔唔洗飲夜奶。

一單還一單。邏輯要正確。每日中斷睡眠已經可以使一個人精神變差。未生仔嘅連登仔可以試下每日淩晨 4~5 起身做一個鐘家務 ,連續一個月,再討論全職湊仔係咪好歎。
升官發財 最重要係後三個字
講到覺得要月薪7-8萬先養到一個細路同支持頭家,會唔會show到另一種無知呢?
如果係你生你都係一樣
你有冇諗過佢精神壓力有幾大先
你唔幫手之餘仲要聽你呻工作
講真份工係你人生定屋企人係你人生
如果你份工係人生我只替你可悲
本身女人就係想唔做野,有錢有時間有資源照顧個仔囡,得閒可以買下名牌袋威下,都擁有好多野,都會唔開心
係丫,
而家樓主未就係好似你講果D女人咁囉
講到生完仔自己好大犧牲好偉大
講到生仔佢無份決定淨係關對方事
樓主根本偉大過會生仔嘅女人
寧願樓主繼續照顧我地,放棄果班剝削你嘅人
搞錯咗啦 係每三個鐘頭食一次 所以凌晨 跟住三點 跟住六點 先係正確做法
乜呢度有人話全職湊仔好歎好輕鬆?

就算全職湊仔好辛苦,就算樓主未算係好老公,係咪代表樓主要做老婆出氣袋,俾老婆精神家暴?
仲點生多個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞