女人生完仔其實係咪會當老公死左

1001 回覆
3580 Like 286 Dislike
得罪講句真係有產後抑鬱請直接尋求專業意見
唔係一句產後抑鬱就情緒勒索身邊的人囉
我同意女人生左仔個重心會去左仔女度
好容易忽略左另一半
但樓主老婆似當樓主仇人咁喎
一開口就話自己冇時間關心佢聽佢講
郁d就鬧爆老公
但自己講野又要迫樓主俾反應
個情況似係本身個女仔性格有問題喎

關係係雙向架你點對人人咪點對你
唔係一句全職湊仔就拎晒光環奉旨屌人唔尊重人
自己eq 咁差以後點教仔
樓主老婆而家唔撚識尊重樓主
得罪講句就算要行到離婚都唔抵可憐
聽落有D似產後抑鬱喎, 小心D呀

有D case係呀媽抑鬱搞到個呀爸都抑鬱, 最後大家都唔知係抑鬱.......

要局外人幫幫手
其實聽到之前落過仔又同鄉黑一齊過都要醒水啦
加埋係護士呢個拜金港女同西女人percentage 咁高既行業 正路應該預左有呢日
不過樓主又蠢 真係信哂人 貪人好屌依家抵撚死
有可能產後抑鬱症
食幾個禮拜藥就冇事

如果一路唔理會越來越差
其實你老婆都好辛苦

一係一齊搵婚輔
聽人講有d社工䋕勁hea冇乜用
要不停轉人直至搵到個有heart嘅
其實會唔會係產後憂鬱症
好多女人真係生完就工都辭埋日日喺屋企
想出街就約班姊妹去high tea再用老公錢買手袋
樓主一早應該去台灣撇甩兩佬同老婆個妹
唔係有男士侍產假咩
九皮一個月好唔好打? 成唔成功過你?
你啲中文….
但湊細路加埋家務無放工時間

樓主有得放工喎
肯定佢放工慘過返工
男人老狗有咩唔開心咪約frd去飲下野囉。我仔歲幾,我間中都會約frd飲野打波,但有時老婆有約都會我臭晒俾佢放下假。你冇理個仔個老婆自然100%理晒個仔架啦。
唔好意思我睇到最後笑左出黎
點解總有啲傻西assume 女人冇返工就一定係全心全意係屋企照顧全家冇得收工慘過返工 咁咪唔好生囉
見到樓主個post 好似見到自己未來咁
未生都已經唔係好脾氣
生埋出黎真係不敢想像
如果樓主當陪仔女係放鬆
咁可以俾老婆休息一天出去行下
佢自己又有啲親子時間

兩公婆又唔係駛對住對方,
有時間俾自己停一停

不過要睇佢自己肯唔肯
話多過你會信咩? 揾90k 一個月香港真係好多,做生意呢個數好閒

專業人士到三十零歲更加係一定有呢個數
邊度講過樓主發脾氣?
有幾辛苦
唔係個個專業人士有
政府或者醫生律師先有

就算醫療同三寶,好多三十幾都係去到4萬中
九萬即使係專業人士入面都好多啦

當然你話只同 醫生 ao 比
咁咪唔算太高

但會計 工程 建築
都唔多人有九皮吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞