[Mac撚] 用家/買機集中討論(71) 門市walkin pickup有著落,cut單早享受

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
macbook speaker年年都比上一年好
今年特別猛 真心嚇咗下 話我fanboy 都要講
上代16"其實已經好好,唔知今代有無改良
咁14"一齊由舊16"下放,對比舊13"係大分別
送走部舊機未
我揀咗取件但冇話比我知要準備咩
係咪剩機就得 其他parts都唔洗執
如果普通高清片
我都建議你最少2TB 有錢就上4
我頭先係咁二播下啲歌
真係首首都好勁
勁到我有一刻以為播緊我枱頭對喇叭(實際當然冇咁勁)

我想拖多陣先送走
反正個價deadline前不變

上個post問過淨機就得
咁14 inch 唔上max應該買邊部好
2TB已經要3皮了
我有呢張,但係成日自己 disconnect
唔知新機會唔會仲係咁
好感動終於見到打算同我同spec嘅人

10 32 32 2t
我就少有呢個問題
可能係因為放cold data少啲用
用外置 Hard Disk / SSD 裝 source 啦,好少用機內 SSD 嚟裝片
我都己經係好少用,佢個位又 fit,好 Q 難抆,好煩
巴打咩用途?
要搵張咭攝入條罅先得
上面想練返Blender嗰個就係我
可能會blender同unity shift嚟shift去
應該就唔會blender rendering住

可能拍啲video記錄
有需要就會整啲youtube

用crossover玩下windows game
呀同埋我正職係web development
會裝啲docker呀嗰類
Docker 都好食位
咁啱我呢排用緊部16gb mini 做緊blender 功課
玩咗個幾月
除咗開住rendered viewport 黎播有時會彈之外
正常都夠做

利申:新手
咁樣render片係會慢啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞