[Mac撚] 用家/買機集中討論(71) 門市walkin pickup有著落,cut單早享受

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
純為睇Netflix HDR不如拎舊錢買隻mon / 4k TV
由M1 Air / 13" Pro升去14" 16"必定係因為效能需求
除非你錢多身痕
等實際新mon個數據睇下
依家4k hdr mon 有1000nits
都唔平
Low stock lor
呢幾日睇完兩部Pro, 同Air 定位都分得好清.
輕量工作完全用唔著Pro/Max CPU, 續航力同發熱量Air近付完美.
對我呢類9成時間上吓網睇吓片間中執吓相同片追求ultrabook form factor, 新機除咗新design幼框外, 其他野都用唔著.
佢下一代Air剩係同我換咗個mon加一兩千蚊價就收貨.
點解今次全世界都冇電腦袋賣
部嘢新到啲廠反應唔切?(但明明傳咗勁耐
部機嘅 form factor 好似冇乜傳過,多數傳spec 同 ports
mon 比例同厚度之前冇乜點聽過
你要袋姐又唔係要cut fit硬殼
是旦用住個鬆身既大袋/套先囉
我隻PD EBP 20L擺隻14"擺得入不過好谷
琴日APM太多人又無機會試埋插部16"入袋睇吓得唔得
有冇人30-4已經preparing to ship
順豐點由送貨轉自己拎?
我之前訂咗部edu price嘅iPad Mini都係用Gift card俾
拎CS
順豐點由送貨轉自己拎?
找CS
mnp 21係咪只得aac

aptx都無得就咁用?
me
有隻 macbook pro 13袋 一陣去apple store 試下放唔放到14 先
改左aptx了

但無ldac爭好多下。。
set左呢個format勁多bug
AptX係高通,LDAC係SONY,兩個都響技術上同Apple係競爭對手多過可以合作既行家
響iDevice會難搞d不過macOS仲係open platform所以都仲叫有方法處理
我知
佢快撚d整個format俾iphone 都用到啦唔該,apple music柒到要用對家機聽先最好聲
你試到點睇8k未sosad

無av1, 下下唔通要DL片先睇到8k

當然佢無hdmi 2.1都可能本身唔預人用8k, 但連nikon都有8k 60了,手機都一早有
成塊面咁
琴日買左16" M1 max 32GB 1tB

今日諗返都依然覺得好抵屌

頂級用料,得閒摸下都爽

頂級既喇叭,D 靚真係好靚
頂級既touch pad,用完其他牌子,真係覺得差幾皮

頂級既Cpu , 剪片福星,呢部野幫你賺錢

頂級既 Liquid Retina xDR 顯示器,D 色清到痴線

頂級既Keyboard, 用來打字真係爽好多,加上而家Esc 大粒超多

咁多專利野都係27k, 點賺錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞