[Mac撚] 用家/買機集中討論(71) 門市walkin pickup有著落,cut單早享受

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
想問APPLE AOS CANCEL左單
信用卡HOLD起嗰筆數會唔會計卡數
咁點解唔揀air?
買曬佢
謝謝
「跌硬速」係講緊90%以上嗰時
不過就算未有明顯跌,長遠你擺滿例如80%,都係唔健康
因為你只淨番20%空間(512GB的話就係100GB),嗰80%野永遠都唔會郁,而每一次你system有新野要抄入碟都只係用淨落嗰20% NAND cell
換句話說,對比一隻接近完全空既SSD可以平均隨機抄入,嗰20% cell磨損係其他cell累積五倍

另外就係抄寫速度,呢樣野可以咁解釋:
比喻一個滿晒既停車場 vs 好多空位
你一架新車入去,要搵位要用好多時間 vs 求其行一入去就有位
今日趕時間冇攞到機,等聽日先去順豐攞
有冇review 係side by side show晒14 16?
明白哂 我部陳年廢老都係用左60gb以下 好少擺大file入部機 我諗我可以用到512嘅
黑色wallpaper or https://topnotch.app/
睇落去幾好 用落覺唔覺眼?
講真我14都已經覺得厚
16再厚啲我更加接受唔到
一d都唔覺
聽完你咁講有啲吸引
IFC 放左14 16 各三部demo
睇完實物
16真係好大
袋要幾大先可以放得落
矮撚carry 唔到
14" 夠了
有冇review test 袋底16 premiere 㗎?今日見有出resolve
比你講一講有d驚背囊都放唔落
痴撚線
你當佢拎得出街?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞