[Mac撚] 用家/買機集中討論(71) 門市walkin pickup有著落,cut單早享受

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
話說部intel macbook可唔可以放咗佢再用嚟買apple care
我唔覺得有人收
起碼幾日至個幾星期
今次好似alumni唔俾買?
同埋隻袋底Air $6499囉
上YT睇Brian Tong
咁我15年intel機應該會覺得好大分別
以peak design zip 來講, 個laptop compartment size 有:

15L : 22.9cm x 2.5cm x 33cm (9" x 1" x 13")
20L: 38.1cm x 25.4cm x 2.5cm (15"x10"x1")

我估應該放得落,不過實際點就要試過先知
任何intel mac轉m1都大變化, 更何況係Max.
我今日孭20L EBP,夜晚可以去store試放16"
我估會谷到恆,難出難入
話說intel mac, macOS 12 係咪仲有bootcamp?
咁大穫
如果有用gift card洗唔洗都要幾日
算數我直接top up 多10k 去我張卡到買算
唔知幾時有保護套出

好驚整花
唔敢想像 2014 iMac 轉過去會變成點
尋日睇評測睇lihkg都睇到hang機
個下真係即刻換機
利申:15年13"mbp袋底
到手了超開心

反撚轉部野睇到實際厚度差(因為無隻腳響底)
末代Intel Air轉M1 Air都已經係十級跳
好彩買左銀色
做平面+3D 使唔使上64gb ram ?
放唔放得入舊16 inch 套?
每人用法唔同 睇返自己之前既 usage
平面理論上用唔到64 /3d 唔知你有幾複雜
幅圖唔係我,紐西蘭撚頭先post
睇你做到幾盡
建議可以睇下Neo Chan條評測,佢用3d嚟試部14"頂配
再睇下啱唔啱心水
目前仲未見到32gb同64gb既比較真係好難答到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞