[Mac撚] 用家/買機集中討論(71) 門市walkin pickup有著落,cut單早享受

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
無錯,一spec上去如果接受16"厚重其實無咩理由唔揀16"
不過14"嗰面袋底再平多$2300,令個考慮分明d
但我又會諗好少14 inch 機咁勁等我擾亂下你先
16寸同我預期一樣有d重
有無人用m1 pro 16gpu/max 24gpu 開premiere剪4k footage可以講講(最好係用a7s3拍既footage
暫時好多review片都係final cup pro
16"同2015 15"一樣大 重量我都覺得差唔多
係咪得我覺得新版四四方方好靚
所以好睇用家係輕便 vs real estate先決
以前13"得iGPU,低TDP CPU,可能仲少幾個port,13" vs 15"成件事根本就好似Air vs Pro咁...
今代個分別細晒,相應個差價都縮埋,用家自己選擇
睇相close up同太仔細,好似太立體太霸道咁
但係實物個feel smooth好多,圓角圓邊俾人感覺好實際,無浪費空間
好正
個mon勁光啲色勁靚
Max 24 未有咁快有review 最快都要30號
你cancel完即刻買到?

真係好撚正淨係摸下睇下外觀我已經好興奮
其實Adobe野未review都知會行順過M1少少,不過唔會太多
好似先扣trade價再分期?
只能夠講睇完發佈會㩒 AOS 係中大伏冇人權
今日睇住大家係度出機,但自己果部仲係 11/11-18/11 先送
本身無諗住袋底,結果就會覺得16寸好吸引
不過唔知又幾厚重,都係睇過實機先再決定到
各位心急人睇路

Apple delaying new MacBook Pro pre-orders, no warning devices wouldn't arrive today
https://appleinsider.com/articles/21/10/26/apple-delaying-new-macbook-pro-pre-orders-no-warning-devices-wouldnt-arrive-today/

Online complaints about the change are chiefly concerning delays on the 64GB 16-inch MacBook Pro, but AppleInsider has confirmed that some 14-inch models are seeing the same issue.

One example for a 14-inch model seen by AppleInsider has had its original shipping date of October 26 change to December 3 through December 10.
係啊 我訂完舊嗰部信用卡limit剩返唔多
條數扣起左應該起碼一兩個禮拜先會放返出嚟
我照入錢落信用卡加返限額再買
遲成個月?
係有背光但黑畫面
啱啱另外再google用opt+cmd+r+p終於著返
唔該哂巴打回覆
係 佢會先扣30% trade in 價再分期 最後一期如果想要返部機就比嗰30% trade in 價 唔係就要焗喺凶宅trade in換新機
聽落睇落好似好好 但係又好似伏伏地咁
而家apple store係唔係有大貨可以隨時walk in 買?? 想買14吋果隻低階
唯有再等下
試過朋友部m1 剪10bit422仲未可以唔用proxy
諗住今次好似咁重點加強gpu
premiere表現應該會好好多掛
成件事好多餘咁
今日我walk in 買咗喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞