[Mac撚] 用家/買機集中討論(71) 門市walkin pickup有著落,cut單早享受

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
gift card唔洗等, 基本上取消左張單即時就可以用得返
感覺真係好厚重
尤其係前面向自己條邊
成日打字打code可能會覺得Air嗰隻射落去枱面個形狀適服好多
不過要限能要散熱無得兩全其美
想問下係咪玩唔到window game? 唔係玩3A, 如果玩到D2R 都想入手
3d 主要係assist 做key visual
未去到 animation/gaming 但 short clips 都會搞吓

anyway thank ching
屌我都係
明明厚左都咁吸引
我睇佢後個price 都係拎32 ram 嚟講
所以就好奇係咪唔使上64
唔知咩用途先要上64ram
用crossover咪得
我都有啲windows app用佢行
你用試用版試下先
Apple 根本就係帶領緊成個科技市場,你自己留意下
我寧願佢性能好啲
你dataset長期大過廿幾GB咪要囉,仲有要預俾VRAM share
要響32同64GB之內揀既人唔應該響呢度問任何問題,咁use case specific既野
咁都唔知一係唔夠經驗,一係你就應該問你公司IT
Apple M1 Max GPU beats $6000 AMD Radeon Pro W6900X in Affinity benchmark

https://9to5mac.com/2021/10/25/apple-m1-max-gpu-beats-6000-amd-radeon-pro-w6900x-in-affinity-benchmark/amp/
Pro users 需要既係性能多於外觀

要型要薄就 Air 比較適合
$3000 由 32 上 64 當買保險
而家冇得加 RAM 就一野上盡佢算
D2R之前見人講好似用乜都話display card not supported
https://twitter.com/andysomerfield/status/1452623920721448963
直貼條tweet啦
LR Classic用家表示屌Adobe老母呀,GPU加速呢,多核多工呢
袋底air準備update OS, 希望安全上番黎留言
到手了
勇士
walkin 畀唔畀用Apple education price 買?
我直頭想跳船用 capture one 添呀
部16吋塞滿哂個袋好重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞