[Mac撚] 用家/買機集中討論(71) 門市walkin pickup有著落,cut單早享受

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
我應該買定兩個 usb C to A 既 adapter
屋企仲有唔少野係 usb A 頭
https://www.youtube.com/watch?v=d96S1oSW48Y

如果我理解錯唔好屌咁大力
都係細 pro 同大機最接近既一次啦
極限先有差距 可接受
未見有人有晒兩部side by side
佢地都應該同大家一樣要等BTO貨,之前reviewers簽NDA拎review unit Apple唔會派咁多部/俾佢地揀spec
🥲 14max 自訂keyboard 仲等緊
我都係掙扎係呢兩部 最後16左
仲有得walk in提早拎
14" Max發揮唔到100%係肯定,如果唔係16"需要設計大d個散熱
需要求證嗰點係對於你個specific workflow,究竟係咪會走入去有分別區域

me 14m1 pro 10cpu 14gpu 1TB SSD 32GB RAM
平平地買隻有LAN插同幾個USB-A既hub,新MBP無呢兩隻port
無PD都無所謂,反正要好高火尤其16"
有 16" 32gb 4tb
今年大部份 port 都係飛線入主機板
mba同新pro速度出左test未
究竟14" 定16" 好

呢張係16"
你尋日明明先話14
https://youtu.be/rq3Bqs3O8Bo

Max tech出咗初步比較

咁唔會諗m1 高階了

袋底mba 一樣順load所有野
點解仲會拎intel版嚟比
套散熱比intel 係接近啲既性能就
俾你發現左添。
因為好似16" 會爽好多

都係算啦, 到時想爽駁大mon 用
想問下aos 送貨個箱大唔大? 想食完飯去順豐攞

如果太大就收工先攞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞