[Mac撚] 用家/買機集中討論(71) 門市walkin pickup有著落,cut單早享受

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
鬥慘大會
MBP 13年 15" i7 內顯,用 Lightroom 風扇即開
Pr 剪片斷斷續續剪咗幾年,連 Preview 都冇試過 Full Res 睇,一上字幕就 lag 爆
唔敢想像 M1 Max 係有幾勁
30-4幾時先轉status
好緊火呀
即係 Idle 都會微暖?
Heavy 同 Idle 溫度係幾多?
差1-2度可能😂
不過可能係我唔夠heavy
18pro呢個時候已經熱到擺唔到大髀
佢都係keep住小小暖
1TB 應該預100gb swap cache 都夠? btw 新 m1 應該好快 ssd cache
!?!?!?!??
由4/11變咗29/10!!!!!
上次買apple watch試過Hold咗一個月
觀塘成間Apple store得1部display
想撚下都唔得
一開波唔feel吓Apple set fan curve set得柒唔柒先?
定係已經有野你頂唔順?
一開始就微暖
同埋以前intel pro嗰陣要超級熱先會著風扇
我有啲信唔過佢

都可以試下嘅其實
仲係 30/10-04/11
永久有買家試丁?
定係廢老上馬會/小學雞玩web game?
有幾個後生撚緊
其他人又企側邊睇住
就算排都唔好意思撚咁耐
有冇巴打可以用M1MAX 試下玩TOTAL WAR
唔知Max先係咁,定袋底都會
袋底佢俾得一隻67W牛應該成件事會涼爽少少
我個人只需要確認14"有幾大幾厚,如果嫌佢大就索性上16"
其次係黑vs銀,離遠目測得啦呢樣
我上lihkg同yt都死機喎
咁都仲有得鬥?
16親身玩過真係好大
唔會想拎出街
14就咁睇還好
等睇坦克巴目測
我都諗緊索性16"就算
雖然知道實際上唔係,不過14"視覺上好似兩部Air疊撚埋咁厚
我以前用開12" iBook以至全黑MacBook都已經好清楚拎住一大塊板出街,無論個footprint幾細都會有擔泥感覺
12" ibook真係成吋厚
你地其實有冇改過spec
我都唔知點解會突然加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞