[Mac撚] 用家/買機集中討論(71) 門市walkin pickup有著落,cut單早享受

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
比我係Microsoft 同intel 都會比錢adobe 做鳩apple

「不能」同「不為」嘅分別
等睇 max 32 vs 64g ram 分別
都幾厚身
其實係MacBook pro 個 Liquid Retina XDR display靚啲定iMac 24’ 個4.5K Retina display靚啲?
咁樣諗16"好似抵屌d
好奇尋日坦克巴po有鑊氣個mon個殘影大家試成點
我都係15年pro 本身3年冇事 18年有care換左topcase順便換左舊新
之後今年又係第3年但脹到仆街
我暫時唔覺有,不過關display事既鑊有其他
搵唔撚到新嗰個display preferences收埋左外置mon出HDR個option響邊,不過呢個好似係macOS12問題多
個內置出到HDR
點分邊啲config 一定要BTO 邊啲config 有機會walkin 有得買?
要加錢既要bto
thanks 咁我都係乖乖地等送貨
AOS pickup / walkin除五個標配外仲有兩個打爆款(不一定有貨):
$31799 14” M1 Max 32 GPU core, 64GB, 2TB
$37799 16” M1 Max 32 GPU core, 64GB, 4TB
eee Thanks!
我就係訂咗14" M1 Max 32core 64GB 2TB.
行開apple store 去望下先!
袋底14"用Chrome播8k60pHDR無論VP9定AV1都唔掂
我搵緊有無其他播法
買咗16吋
唔會囉出街用
只要多ports 通風散熱做得好
再厚的都無咩所謂
apple store app 入番你訂左既 config,睇下 store pickup 有冇地方可以揀?
岩岩睇左無 我得閒refresh 下。其實我都唔急。
呢排唔洗用laptop ,有就pickup . 無就等送貨都ok
搵到咩事,in case其他人一樣奶野:

新個display preference改晒成個UI
我插隻VG289Q用DP to type-C線,以前M1 Air Big Sur唔會問任何野一插就出DP 1.4,preferences有show HDR個選項
新setting佢default會開FreeSync,preferences會唔show HDR不過refresh rate唔會鎖響60Hz而係出40-60Hz var
我要去隻mon度關左FreeSync,番番去macOS佢先當HDR mon出畫面,有HDR選項
我而家用舊機揀相執相,部機開始慢開始有少少忟忟地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞