[Mac撚] 用家/買機集中討論(71) 門市walkin pickup有著落,cut單早享受

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
邊間分店?
MacBook 係咪開始有炒價
部16吋關左機合埋左後用MagSafe差電會不停on and off,MagSafe上面橙燈會又開又關部機每次on and off又會重複叉電果下差電聲,用反舊MacBook個火牛又唔會咁
你哋果部有冇呢個問題?
減400炒價
1.Browser extension 同電腦app有連動, 兩邊會同時unlock
2. iOS app 一開就可以打字search, bitwarden要禁個放大鏡icon
3. database 係實時sync
4. Database 有local copy, offline 都用到. Bitwarden offline 係用唔到
5. 可以唔上cloud 只用local database
6. 可以用dropbox, google drive 等去sync database
咁試下1password 先, 睇落又唔算貴

最緊要方便就手同安全
究竟信仰之布有冇現貨
ching知唔知誠哥有冇得trade macbook
琴日問佢話無,唔知幾時有,仲同我講其實同眼鏡布一樣
apple藍精靈好正
打電話去問咪知
訂咗新機但冇買apple care
可唔可以之後補番?
RAM量要預幾空,有幾swap先合理(需唔需要清)等等,memory pressure又點解讀呢d野我真係唔敢講太多,因為無定案或者已經牽涉engineering層面
我只能夠講我自己會點spec RAM,desktop我會追swap清零,laptop緊張d都ok因為唔suppose長期咁樣做chur task
而家 vídeo RAM 同 system RAM 共用一個 pool, 係邊度可以睇到各自用左幾多?
可以
想問吓去apple trade in係咪帶部機去store 同staff講trade in就得?
駛唔駛帶埋power adapter?
14“岩岩好
好難決定
好似都係會叫返你上網搞,呢步我唔係好清楚
power adapter可以唔洗<你想帶埋都得
你地有冇買到apple care
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞