[Mac撚] 用家/買機集中討論(71) 門市walkin pickup有著落,cut單早享受

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
Thanks! 10 分鐘前睇都無可能岩岩上架。
貨左金

我部舊機唔慢。2019 16" i9 2.4Ghz 64GB 5500M 8TB.
不過屌啲電真係唔掂.. 如果唔插火牛,基本上2個鐘無電.
同埋嘈到飛天. 就算插火牛叉住用都會越用越少電.. 19年 16吋真心垃圾.
同埋都係中意用細機, 用16" 我好多袋都放唔落。一定要孭PD 30L.
fatfat
我撚左我部14"幾個鐘,已經覺得呢部野係GOAT
你嗰部只會更爽
出名japan 8k個堆風景片同普通lg ss demo都窒
我等咗呢部嘢好耐。 13" form factor 但有64GB ram.
我19年買16" 純粹因為有64GB ram. M1之前嘅Macbook Pro 根本焗住只可以揀15"/16" .

13" spec永遠都唔Pro. cpu, ram 閹, thunderbolt lane 又閹... 根本就係部重啲嘅Macbook Air.

今年14" 真係perfect. 13" size但性能夠!
M1 好似無av1 hardware decoding.
正解
暫時用落袋底有冇啲咩唔好嘅地方?
m1播到下純粹係用cpu隔硬黎
岩先睇先review
做design gen一張圖都5%電
一做business大野都係乖乖地插電用
有冇link?
x2
教育價買機係咪可以用gift card
真正換代接班人
Skip咗中間嗰代偽MacBook Pro
其實用開15年直接跳去新機唔怕厚
照去換,免費,我都換咗
而家係咪未有機套賣?
嘩屌丫
我轉左做準備出貨係咪應該 save 嫁喇
裸機啦
內循環大法
edu唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞