[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
偷人野仲要扮大牌要人主動聯絡佢,人地唔報善已經算好人
8號 上飛鵝山
求救
見到公立學校有個三歲小朋友 唔怕人 未絕育
帶咗佢返屋企困起籠佢喊咗成晚點算好

樓下同黨留言:比佢哋讀公立學校都唔見得佢哋好愛小朋友 小朋友係你自己救嘅你想對佢點都得唔使理其他人
唔識睇人眉頭眼額嘅男人多數撞板
但女人就會有厹遷就,久而久之覺得自己做乜都岩,唔洗諗人感受
所以唔係無男人想咁做,而係知道一做就比人打柒
點解唔拎返隻貓上士多問個老細要唔要返隻貓而係貓po叫士多老細搵佢?
佢哋話外國唔同 香港有好多變態會捉貓 其實佢哋自己真係嗰啲變態偷貓賊
下次0度上飛鵝山執貓
我有少少懷疑,個post佢同佢同黨不斷大話cover大話,仲要前後矛盾
8號定10月8號唔牙
偷貓自己又無證據就話人唔要
天下貓貓個group啲人不嬲癲癲哋,識有啲鍾意貓嘅人都頂唔順個group

講返單case,要知道誰對誰錯,有幾個位需要填補返:

對事主不利嘅疑點
疑點一:事主前言不對後語,有啲大話比人踢爆,誠信扣減
疑點二:事主聲稱如果愛貓就唔會八號風球放養,想知事主係八號風球下執隻貓?佢打八號波上山?如果只係一號/三號,會唔會其實店主已經諗住捉返貓入去呢?條女自把自為捉走人隻貓?
都係果句啦
根本放養果班人就係想養貓又唔想負責
隻貓冇事咩周圍講自己養貓好開心,得閒影下想呃下like
到隻貓比車撞死/病就大條道理話佢係街貓唔關自己事
飛鵝山點比車撞死,架車哈利波特架魔法車咁識上山下海飛天循地?
都係個句啦,貓異工要人幫佢養貓又要光環,得閒影下相呃下like同錢,到隻貓死/病就大條道理話人養死隻貓,貓異工又贏
有無人係group 問過佢?
關我乜事?
其實有啲人真係會唔想困住隻動物而選擇放養
識返屋企有咩問題
不過另一方面,店家都有責任嘅,就算放養都好都應該要有晶片
睇貓性格,有d行緊大門已經驚,死都唔肯出街,有d你唔比佢出街就日日對住門口叫同屋企搞破壞發洩
"咪話左條女已經叫左士多老細搵佢囉" e句好有問題
1. 如果佢同老細已經有對話有交流 條女有無問到老細係咪唔養隻貓
2. 如果只係 one way 單純嘅係個group到打幾隻字宣布話 歡迎你搵我 士多老細要係𠴱個fb group 嘅member /上連登見到e個po /有朋友send link 比佢先會知實際上咩人攞咗隻貓

3. "隻貓唔見左咁耐都識搵啦" 士多老細可能有去返隻貓平時生活嘅地方搵 但而家條女帶埋返屋企 點搵?
4. 你會話 上fb group 開po咪得囉,老細識唔識social media? 唔肯定

個重點係 你點能夠喺無互相對話之下一口咬定一定係唔養呢?
好似話本身有頸帶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞