[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
加上咁多人證明到其實係士多養嘅
你都好應該問返人你係咪可以攞去養啦
人地養咗一段時間 你咁樣一野攞咗去 好咩?
唔同人討論之下一口咬定人棄養 又唱人養得差
非常缺德

你想比隻貓有好好嘅生活環境係好事
但都要按返情理掛
按條女嘅做法
日本貓島D貓 咪可以全部打包返屋企?
而家直情唔比人留言,唔知有冇del cm
偷貓正仆街
係㗎..咁唔通啲人日日走去餵流浪猫咁隻猫又屬於佢?
笑撚死
八婆身有屎所以熄埋comment
簡單d,執左隻貓仲要po上貓gp想要人氣比人話佢偷貓,而貓主未出現,係死無對證
年中大把呢d「救貓」,如果知道cover唔住係放養貓呢個事實就人格謀殺左個主人先,話覺得佢養得唔好,所以養貓真係要打晶片
愛貓愛到傻撚左
人地放養你走去偷
之前有日三號波執到個老人痴呆呀伯送佢歸家
你有心幫咪比緊急支援,再上心D咪同佢照顧者傾lor, 點都唔會當自己既啦
香港人對動物就關愛大到異常,對人反而好冷淡,佢不如行街執D伯伯婆婆番去養啦
係貓

罰抄
點解仲可以一口咬定係棄養
咁多人證明隻貓係士多放養嘅 (有士多提供食宿 又比佢自由出街)

當你懷疑係棄養 咁你都係懷疑姐 你咪同人溝通返 問返清楚係咪唔養

E一步都唔做 就一口咬定係棄養 根本就係自己呃自己佢係比人棄養
想問隻貓點比家用?定你覺得隻貓聰明有腦過你,你霸左人返工個位?
唔想參加批鬥環節,想直接問句主人報左警未

外人
放養左幾耐你又唔知
佢點返去 你又唔知
有冇問過隻貓
佢唔鐘意就唔會出去啦
d貓義工係咪有精神病
所以啲貓義工成日話唔好放養 話香港有好多變態佬會捉貓 其實佢哋有冇諗過佢哋自己都係啲咁嘅人
都係簡單d啦,你d9唔搭8既舉例唔係講單case,係針對連登仔咪得囉,on9
咪話左條女已經叫左士多老細搵佢囉
隻貓唔見左咁耐都識搵啦,而家講到明隻貓係條女度叫你搵佢都唔肯
佢有幾錫隻貓,心照啦
係喎!對唔住…撳得太快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞