[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
好撚黐線
21世紀香港仲有拐子婆
天下貓貓班撚人

日日咒人難產 家破人亡

成班都社會垃圾嚟
唔知始末嗰個留言又係低能

遲下香港同某大國接軌
會有拐子佬見啲小朋友喺街冇人拖住
好快會有人拖走俾飯佢食
都係為佢好
So sad bro,屋企人肯定唔開心自責
其實佢地同淋病覺得獨裁係為香港人好覺得自己一片苦心無分別囉 一樣係咁專制

同啲怪獸家長無分別
個女仔真係
開第一個po嗰陣咁口響話人地養得唔好 咁有無面對面教訓下人呀!

講咩7偷貓唔會開po姐 仲以為你條仆街開第一個po嘅時候係幫隻貓尋主人,唔好唔記得你原本個po開出黎係問人意見,幫你繼續養住隻貓困籠困好d啊!

被人踢爆隻貓有主人就寸過馬撚,又話人地照顧得唔好,又話朋友講話係棄養(收撚皮啦,朋友講咩你就信十足?唔好再假d? 你朋友有問過士多舖老細? 講大話唔撚眨眼,乜都朋友講,幫自己開脫)

串撚到仆街,喺一個closed嘅fb group叫主人搵你,無幾耐close埋留言,西女人扮撚曬野,補鑊都求其到明顯係唔撚gur唔撚情願比人搵到。

話咩自己為咗隻貓好,唔好笑大人個口啦,滿足一己私欲仲咁自我感覺良好。

一味朋友講朋友講,總之呢千錯萬錯都係人地錯,自己呢就由頭都尾都想還比主人嘅,不過暫時都係得個想字,未被人踢爆前係未有行動住姐

黃撚咗仲要繼續扮為隻貓好
垃圾
好彩政府冇理班仆街嘅無理動保要求 唔係真係社會大亂

天下貓貓班仆街係一班極權分子嚟
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181015/bkn-20181015060051809-1015_00822_001.html
搜查線:街市貓淪捕鼠工具 悲慘一生有誰共鳴?

類似新聞都唔少
真係無分別 下下都夾硬黎以為自己俾緊最好嘅野隻貓 但完全無諗過啲貓真正需要啲咩

你話家貓突然放養就話姐
根本放養/流浪同家養啲習性都唔一樣
佢地成家自始都無再養過寵物
當佢知道隻貓有主人都無諗住比返人
仲好撚肯定咁話係被人棄養
連想聯絡主人既諗法都無
咁唔係想將隻貓據為己有咁係咩?
一有呢個諗法就已經可以視為偷貓啦
仲講乜野肯比錢幫人地隻貓睇醫生
根本就諗住睇完醫生就當係自己
見到啲人幫佢兜真係屌出聲
假以時日如果有動物警察我唔希望係班極權異工做
仲話有相證明無頸圈

信你都on9啦 邊撚個唔識除咗頸圈佢 跟住影幅相話無頸圈姐 當人智障?

反而之前已經有人po出黎嘅圖係有頸圈。響度話一開始就無頸圈,你咁撚醒,點會唔係一早除咗佢然後收埋啊。
你上面條友misamisa支持虐狗架
不如你問下佢支唔支持有動物警察
狗義工真係冇乜野
貓義工癲啲,全世界得貓係動物 其他物種憎到仆街
可以講得出貓捉雀仔係對人類有貢獻,浪浪貓比流浪狗咬死就叫漁記殺狗 癡撚線
佢del po係幾醒,等少d人見到佢係幾撚串同埋幾唔情願嘗試聯絡返原主人
上次見過異工因為懷疑幾隻浪狗咬死浪貓,話要call漁記捉狗
風向唔係咁帶
我一直都覺得困住佢哋喺屋企好唔人道,尤其啲寵物店當佢哋係貨物咁展示其實好殘忍
又係依啲幸存者偏差謬誤
自己起下misamisa同滿地花生底
佢大愛膠黎成日係唔同po度企道德高地話人
啱,但呢啲垃圾就係唔會自己主動去搵返主人,因為心虛。然後就人格謀殺主人,之後不斷講大話嚟證明自己係啱嘅。

呢種性格,現實中都只會係loser,唔肯認錯,不斷將自己價值觀套喺所有事情上面,渴求關注同認同,接受唔到一點批評同質疑,係一個極度幼稚同自我中心嘅人。

所以你嘅論點中哂points,但呢種人只會選擇性忽略
笑撚左
原來misamisa同滿地花生呢d支持虐狗貼食貓圖先係正常人 繼續慢慢同呢d人圍爐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞