[又一單] 飛鵝山士多放養貓被人取走 其聲稱已向主人確認遭棄養 主人稱絕無此事

1001 回覆
457 Like 17 Dislike
精彩留言

乜一落完雨地下啲水氹就會乾曬架啦咩?個身有濕到有幾唔正常?所以就可以斷定主人8號風球放佢出去? 仲有佢本身係有帶頸帶會唔知佢有主人?係咪個八婆私自除咗佢都未知啦

仲話咩出錢睇醫生乜乜乜人地有求你俾咩?

一廂情願係度困住隻貓係籠
仲係度情緒勒索賤種護主狗

咁撚樣唔叫偷叫咩呀自己做錯野仲要人跪住去你度攞返隻貓呀?你邊位呀
係有頸圈架
入左個gp睇 哇屌你老尾做賊都咁多人護航
平時見佢落雨都出街
應該係冇瓦遮頭同冇人照顧
好想笠佢返屋企照顧佢

利申 女義工
叫事主試下被困籠先
見到有一隻放養得好差就以為全部放養都係虐待?乜撚野道理
唔係話佢啱 但8號風球下個主人唔撚識收返隻貓入屋由佢出面玩?
明知自己隻貓痴人係唔係應該有少少危機意識
呢個世界唔係個個都中意貓 容乜易比人捉左傷害佢
條友都話隻貓已經比人誤捉過幾次
樓主8號波經過見到佢淋濕曬救佢有乜問題?
唔係話佢霸住隻貓冇問題 但比著真係愛貓嘅人點放心就咁還返隻貓比個冇危機意識又由鳩隻貓周街走嘅主人
你係咪文盲人地係8號波之後先見到佢呀
所以8號波果陣個八婆係咪捕係士多度見住人由隻貓通山走呀?
鬼拍後尾枕
八號波上飛鵝山?佢係真唔係呀
回力鏢
打風上山
唔講以為佢天文jj黎
故意偷貓 偷完喺度作故仔拎下光環
又真係一大堆人信
你見過一隻放養得好就覺得全部比人放養既都好幸福咁又係咩道理?

事實係鋪頭好多都係養貓諗住捉老鼠
放養係有自由但係有寄生蟲&意外死既機會確實係大好多
如果真係8號波都唔帶隻貓走由得係條街度
何以見得個主人係錫隻貓
如果?即係未證實啦
未證實就收嗲
有幻覺就睇精神科
煽情野多人中意睇
https://www.facebook.com/groups/catiscat/permalink/6494770863929095/
有片為證佢健健康康翻番去,希望大家咁關注呢件事日後都關注多啲佢/身邊流浪貓

講多最後一次,我見佢果陣係無貓帶,有相可以證明,我係帶左佢番屋企睇醫生之後有朋友同我講佢係棄養,咁我信,所以先繼續放係屋企,咁都講明如果佢係有人養我都一定會還番比主人,唔洗執著我用字,無論邊個問我都係咁講

要偷貓就唔會post出黎喇,我唔講你地都唔知喇

經此一役,以後路邊見到貓都係唔好隨便幫,帶多幾個罐頭餵得一餐得一餐算🙂

至於網上欺凌,我覺得我由始至終係為隻貓好我問心無愧,放養呢個問題都唔係重點

(btw 佢係我揸過去之前送左份禮物比我,係紙箱爛左屎我成身都中晒屎 搞到好臭🤦🏻‍♀️ 明明出門口你先痾左一大篤尿🤦🏻‍♀️ 祝貓貓同士多一家人幸福快樂喇☺️)
https://www.facebook.com/groups/catiscat/permalink/6494770863929095/

咩叫要偷就唔會出po咪又係駁人唔知仲要大話琴大話當初見到人地話放養都已經有責任物歸原主啦on9

你叫啲護主狗情何以堪?
幫推比多d人睇條賤種大種乞衣偷貓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞